Marvel Sinematik Evreni'nin yeni kahramanları: Eternals

9.307 Gösterim
2 Kasım 2021 17:49
Marvel Sinematik Evreni'nin yeni kahramanları: Eternals

5 Kasım'da izleyiciyle buluşacak olan Eternals, bizleri Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olan birçok yeni kahramanla tanıştıracak. Filmin vizyonu öncesi bu karakterlere ayrı ayrı bir bakış attık.


Ikaris

Eternalların bir nevi lideri konumundaki Ikaris, hem sahip olduğu güçler hem de gözünden çıkardığı kozmik güç ile Superman benzeri bir yetenek seti ve görüntüye sahip. Birçok Eternal belli yeteneklerde özelleşirken, Ikaris uçmadan gözlerinden ışın çıkarmaya kadar kozmik gücünü genel olarak farklı şekillerde belli seviyenin üstünde kullanıyor.

 

Sersi

Çizgi romanlarda Avengers kadrosuna da dahil olmuş bir Eternal olan Sersi, Ikaris ile birlikte filmin odağında yer alıyor. Maddenin hâlini ve formunu değiştirebilme yeteneğini fragmanlarda da gördüğümüz Sersi, ayrıca insanlıkla bağı en kuvvetli olan Eternallardan. 

 

Thena

Eternallar arasındaki en büyük savaşçı olarak göze çarpan Thena, kozmik gücü dilediği silaha çevirebiliyor. Filmin fragmanlarından da gördüğümüz üzere Thena'nın bu anlamda kullandığı silah çeşitliliği de oldukça fazla. İnsanlardan izole bir yaşam süren Thena'nın hikâyesi filmde hayli önem arz eden bir detay olacak.

 

Ajak

Ajak, Eternalların genel olarak sahip olduğu yeteneklerin hepsine belli seviyelerde sahip olsa da onu öne çıkartan özelliği, Celestiallarla iletişim kurabilen yegane Eternal olması. Eternalların yaratıcısı konumundaki Celestialların belli periyotlarla dünyayı ziyaret ederek Eternalların gezegendeki sürecini kontrol ettiğini düşünürsek, Ajak bu anlamda Eternallar için vazgeçilmez bir karakter olmakta.

 

Gilgamesh

Çizgi romanlarda Gilgamesh, Eternalların en güçlüsü olarak dikkat çekiyor. Hatta onun kudretini Eternalların ötesinde Thor gibi tanrılarla karşılaştırmak mümkün. Sahip olduğu kozmik gücü daha çok fiziksel dövüşe yönelterek kullanan Gilgamesh'ı filmde Thena'nın anlatısı içerisinde önem arz eden bir şekilde göreceğiz.

 

Phastos

Q karakteri James Bond evreni için ne ifade ediyorsa Phastos da Eternallar için benzer bir boşluğu dolduruyor. Eternallar içerisinde kozmik gücü, teknolojik icatlar için kullanabilen Phastos, her türlü durum için bir İsviçre çakısı görevi görüyor. Bir şeyler keşfetmek, özel tasarımlar, teknoloji gibi konularda uzman olan Phastos'un son derece zeki bir varlık olduğunu belirtmemize de gerek yok.

 

Sprite

Bir çocuğun bedeninde yaşayan kadim bir varlık olan Sprite, Eternalların sahip olduğu standart güçlerin yanı sıra manipülasyon ve illüzyon konusunda özelleşmiş durumda. Bilhassa Sprite'ın illüzyon konusundaki maharetlerini Loki'nin yetenekleriyle benzeştirmek mümkün.

 

Makkari

Marvel Sinematik Evreni'nin ilk işitme engelli süper kahramanı olacak olan Makkari, evrenin en hızlı canlılarından biri. Sahip olduğu kozmik gücü hıza çevirebilen Makkari'nin, bu gücünü kullanmaya başladığını arkasında bıraktığı altın rengi kozmik saçılımlardan anlıyoruz.

 

Druig

Çizgi romanlarda KGB için çalışmış biri olarak gördüğümüz Druig, telepati, zihin kontrolü gibi konularda uzmanlaşmış bir Eternal. Filmde insanlığın geldiği nokta ve açgözlülüğünden hoşnut kalmayan bir şekilde göreceğimiz Druig, zihin kontrolü gücü sayesinde uzun yıllar kendi izole komününde yaşamayı başarıyor.

 

Kingo

Çizgi romanlardan farklı bir şekilde ele alınan karakterlerden biri olan Kingo, filmde günlerini bir Bollywood yıldızı olarak geçiren bir Eternal olarak karşımıza çıkacak. Fragmandan da gördüğümüz üzere kozmik gücü parmaklarının ucunu bir silah gibi kullanarak savaşta kullanabilen Kingo, ekip içerisinde eğlenceye düşkünlüğü ve görece daha rahat kişiliğiyle tanınıyor.

 

Black Knight

Her ne kadar bir Eternal olmasa da Dane Whitman, yani Black Knight'tan da ufaktan bahsedelim. Filmde Kit Harington'ın canlandırdığı karakteri, daha çok Sersi ile olan yakınlaşmasıyla göreceğiz. Çizgi romanlarda bir Avenger olan Black Knight'ın, Marvel Sinematik Evreni'nin geleceğinde yer alması muhtemel karakterlerden biri olduğu, oyuncu Kit Harington tarafından da bir olasılık olarak dillendirilmiş bir konu.

 

Eternallar ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenlere bir not düşelim: Eternalların Marvel evrenindeki yeri, kökenleri, diğer varlıklarla temasları gibi konulara değindiğimiz videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.