Marvel Sinematik Evreni kronolojik olarak Endgame'e nasıl ulaştı?

14.220 Gösterim
15 Nisan 2019 16:15
Marvel Sinematik Evreni kronolojik olarak Endgame'e nasıl ulaştı?

Marvel Sinematik Evreni içerisinde bir dönemi kapatacak olan Avengers: Endgame'in vizyona girmesine kısa bir süre kaldı. Peki Marvel süper kahramanları, yirmi film boyunca kronolojik olarak bu noktaya nasıl geldi?


25 Nisan'da gösterime girecek olan Avengers: Endgame ile on yılı aşkın bir süredir devam eden Marvel Sinematik Evreni'nde bir devir kapanmış olacak. Evren içerisinde hikâyelerini takip ettiğimiz bazı süper kahramanlara en azından şimdilik veda edeceğimiz kesinleşirken Marvel Sinematik Evreni Captain Marvel, Doctor Strange gibi kahramanlar üzerinden yeniden şekillenecek.

 

Marvel'ın süper kahramanları sinema maceralarında Thanos'la verdikleri bu mücadeleye ise lineer bir şekilde ulaşmadı. Robert Downey Jr.'ın başrolünde yer aldığı Iron Man ile startı verilen evrende, kâh Steve Rogers'ın orijin hikâyesi için II. Dünya Savaşı yılları ziyaret edildi kâh seriye en son dahil olmasına rağmen Captain Marvel için 1990 yılına gidildi. Ayrıca, Guardians of the Galaxy'nin ilk iki filminde olduğu gibi üç yıl arayla çekilse de arka arkaya olaylar zincirini anlatan filmlere de rastladık evren içerisinde. Dolayısıyla biz de Thanos ile nihai savaşın devam edeceği Endgame öncesi MCU kronolojisini bir gözden geçirelim dedik.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.