Mart ayı vizyon takviminden 6 yabancı film önerisi

3.182 Gösterim
28 Şubat 2018 19:45
Mart ayı vizyon takviminden 6 yabancı film önerisi

Oscar Ödülleri'nde yer alan filmlerin bir kısmı Türkiye'de gösterime girdi. Diğer bir kısmı ise gösterim için ancak törenin ertesine sıra alabildi. Birkaç 2018 yılı vizyon tarihli yapımın dışında, daha çok 2017 yılının öne çıkan yabancı filmlerinin yer aldığı Mart ayı vizyon takviminden öneri mahiyetinde seçtiğim altı filme bir göz atalım.


02 Mart 2018

Hillary Jordan'ın aynı isimli romanından Dee Rees tarafından sinemaya uyarlanan Mudbound, II. Dünya Savaşı'nın ertesinde Mississippi'deki çiftliklerine dönen genç Jamie ve Ronsel'in gelişen dostluğu ile McAllan ve Jackson ailelerini odağına alarak dönemin sosyal adaletsizlik, ırkçılık ve toprak mücadelesi gibi konularını gözler önüne seriyor. Rachel Morrison, filmdeki çalışmasıyla En İyi Görüntü Yönetimi dalında Oscar'a aday olan ilk kadın olmayı başardı.

09 Mart 2018

Cannes Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştiren ve 04 Mart'ta düzenlenecek Oscar töreninde En İyi Belgesel kategorisinin favorilerinden biri olarak gösterilen Mekânlar Yüzler, usta sinemacı Agnes Varda ile fotoğraf sanatçısı JR'ın Fransa kırsalında çıktıkları geziyi odağına alıyor.

Daniel Day-Lewis'in, There Will Be Blood filminde de beraber çalıştığı yönetmen Paul Thomas Anderson'la bir kez daha bir araya geldiği, oyuncunun emeklilik kararıyla birlikte son filmi olmuş olacak olan Phantom Thread'te, 1950'lerin çekici Londra'sında ünlü bir terzi olan Reynolds Woodcock'un, Alma ile tanıştıktan sonra değişen hayatı konu ediliyor.

16 Mart 2018

The Thick of It, Veep, In the Loop gibi yapımlarla tanınan Armando Iannucci'nin yönettiği The Death of Stalin, 1953 yılında Stalin'in ölümüyle oluşan otorite boşluğunu doldurmaya aday siyasi figürlerin kaotik koltuk mücadelesini, Iannucci'den alışılageldik bir biçimde kara mizah yönünden ele alıyor.

30 Mart 2018

Ernest Cline'ın aynı isimli romanından uyarlanan, Steven Spielberg'in yönetmenliğini üstlendiği Ready Player One, yakın gelecekte revaçta olan sanal gerçeklik evreni OASIS'teki büyük yarışmaya katılan genç Wade Watts'ın hikâyesini anlatıyor. Tye Sheridan'ın başrolünde yer aldığı film, hikâyesi kapsamında ele aldığı birçok popüler kültür referansıyla da dikkat çekiyor.

Reprise, Oslo, 31. august ve Louder Than Bombs gibi yapımlarıyla tanınan Norveçli sinemacı Joachim Trier'in yönettiği Thelma, muhafazakâr ailesinin yanından biyoloji okumak için ayrılan Thelma'nın, üniversitede tanıştığı Anja'ya âşık olduktan sonra yaşadıklarını, geçmişten parçalar eşliğinde gözler önüne seriyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.