Maliyeti $1 milyarı aşan yeni Avatar filmlerinin çekimleri başladı

9.942 Gösterim
26 Eylül 2017 17:30
Maliyeti $1 milyarı aşan yeni Avatar filmlerinin çekimleri başladı

James Cameron'ın uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü yeni Avatar filmlerinin çekimlerinin başladığı bildirildi.


James Cameron, hayata geçirmek adına uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü yeni Avatar filmlerinin çekimlerine nihayet başladı. 2009 yılında gösterime giren ve $2,788 milyarla tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi olan Avatar'ın devam filmlerinin çekimleri birçok kez ertelenmiş, son olarak bahar aylarında filmlerin yeni vizyon tarihleri belli olmuştu.

 

Deadline'ın haberine göre, beklenen gün geldi ve bu hafta itibarıyla Avatar'ın devam filmlerinin çekimlerine start verildi. Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde yapıldığı gibi Avatar'ın planlanan devam filmleri de bir kerede çekilecek. Bu yoğun takvim nedeniyle ikinci filmin vizyon tarihi 2018 yılından 2020 yılına alınmıştı.

 

Yeni filmlerle ilgili asıl dikkat çekici detay ise, dört filmin ortak prodüksiyon maliyetinin $1 milyarı aşacak olması. Dev sayılabilecek bu bütçelerin altında ezilmeyecek sinemacılar listesi yapılsa, tüm zamanların en çok hasılat elde eden ilk iki filmini yönetmiş olan James Cameron'ın kuvvetle muhtemel ilk sıraya yazılacağını da hatırlatmak gerek. Dolayısıyla hiçbir detayı atlamamak adına hazırlık sürecini uzun tutan Cameron, çekimler sırasında da temkinli olacaktır.

 

Merakla beklenen devam filmlerinin şu an için planlanan Türkiye vizyon tarihleri ise şöyle:

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.