Lupin, The Witcher'dan sonra en çok izlenen Netflix dizisi oldu

2.901 Gösterim
20 Ocak 2021 13:30
Lupin, The Witcher'dan sonra en çok izlenen Netflix dizisi oldu

Netflix, 8 Ocak'ta izleyiciyle buluşmaya başlayan yeni dizisi Lupin'in, yayındaki ilk dört haftası boyunca 70 milyon abone tarafından izlenmesinin öngörüldüğünü açıkladı.


Pandemi etkisinde geçen 2020'nin son bölümünde The Queen's Gambit ve Bridgerton gibi yeni dizilerle damga vuran Netflix, 2021'in ilk günlerine de yeni bir dizisiyle iyi başlangıç yapmış oldu. Maurice Leblanc'ın centilmen hırsız karakteri Arsène Lupin'i idol olarak alan Assane Diop'un hikâyesini anlatan Lupin, Netflix'in paylaştığı tahminlere göre yayındaki ilk dört haftasını tamamladığında 70 milyon Netflix abonesi tarafından izlenmiş olacak.

 

Şimdiden Netflix'in en popüler yapımlarından biri olan dizi, tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, Netflix'in izlenme ölçüm kriterlerini değiştirdiği 2019 yılından bu yana en çok izlenen ikinci dizi olmuş olacak. Platformun en ses getiren yapımlarından biri olan The Witcher, ilk dört haftasında 76 milyon abone tarafından izlenmiş ve bu konuda zirvede yer almıştı. Netflix'in yakında dönemde izleyiciyle buluşan popüler dizileri The Queen's Gambit ile Bridgerton ise ilk dört haftalarında sırasıyla 62 ve 63 milyon aboneye ulaşmışlardı.

 

Netflix'in izlenme ölçüm kriterlerini tekrar hatırlatmak gerekirse: Netflix, 2019 öncesinde, bir yapımın en az %70'i izlenmiş olduğunda onu "bir" izlenme olarak sayarken, 2019 sonrası ise iki dakika üzerindeki her izleme deneyimini "bir" izleme olarak kayıt altına alıyor. Dolayısıyla bu yeni ölçüm metoduna göre izlenme sayıları 2019 öncesi ölçümlere göre %35 civarında daha yüksek çıkıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.