Kevin Feige: "Seyircinin süper kahraman filmlerinden sıkılacağını düşünmüyorum"

6.248 Gösterim
25 Ocak 2023 13:40
Kevin Feige: "Seyircinin süper kahraman filmlerinden sıkılacağını düşünmüyorum"

Marvel Studios CEO'su Kevin Feige, Jason E. Squire'ın podcast hesabına konuk oldu. Röportajda Feige, Marvel'ın 80 yılı kapsayabilecek geniş arşiv kataloğuna, çizgi roman modasının geçip geçmeyeceğine dair açıklamalarda bulundu.


The Hollywood Reporter'a göre "eğlence sektörünün en güçlü 100 kişisi" listesinde yer alan Marvel Studios'un CEO'su Kevin Feige, yazar Jason E. Squire'ın sunduğu The Movie Business Podcast programına konuk olarak Marvel'ın geleceği üzerine açıklamalarda bulundu.

 

Marvel Studios'ta çalışan çoğunluğun on yılı aşkın süredir orada olduklarını ve kendisinin de Marvel'da yirmi iki yıllık bir kariyer geçmişinin olduğunu dilen getiren Kevin Feige, sıkça sorulan "Çizgi roman filmleri modası geçecek mi? Daha ne kadar sürecek?" sorusuna cevap verdi. 

 

Bu soruyu gerçekten anlamıyorum. Benim için bu durum, Rüzgâr Gibi Geçti (Gone with the Wind) vizyona girdikten sonra, "Daha ne kadar roman uyarlaması film yapılabilir? Seyircinin kitaplardan uyarlanan filmlerden rahatsız olacağını düşünüyor musunuz?" gibi şeyler denmesine benzer bir şey. Bunu asla soramazsınız çünkü çoğu insanda bir kitabın herhangi bir şeye dönüşebileceğine, bir romanın her türlü hikâyesi olabileceğine dair bir kabullenme vardır. Aslında her şey çevirdiğiniz hikayeye bağlı. Çizgi roman okuru olmayanlar, aynı yöntemin çizgi romanlarda da geçerli olduğunu anlamıyorlar.

 

Marvel'ın 1939 yılından bu yana zengin bir çizgi roman kataloğu olduğuna değinen Feige, "Marvel çizgi romanlarında ilginç, duygusal, çığır açan hikâyelerin anlatıldığı 80 yıllık bir arşiv var. Elimizdekileri alıp onları uyarlayabilmek bizler için büyük bir ayrıcalık olacak." açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak: Variety 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.