Jurassic World 2, $260 milyona mal olacak

6.336 Gösterim
20 Eylül 2016 12:14
Jurassic World 2, $260 milyona mal olacak

Tüm zamanların en çok hasılat elde eden dördüncü filmi Jurassic World'ün devam filminin bütçesi açıklandı. Buna göre filmin prodüksiyonu $260 milyona mal olacak.


90'lı yıllarda Steven Spielberg öncülüğünde popüler kültüre mal olan ve gişede önemli başarılar elde Jurassic Park serisi, 2015 yılı içerisinde vizyona giren Jurassic World ile günümüzde de devam etmiş oldu. Öncüllerinin gişe başarısını tekrarlayan, hatta bu başarıyı başka bir seviyeye çıkaran Jurassic World, dünya genelinde $1,67 milyar ile tüm zamanların en çok hasılat elde eden dördüncü filmi olmuştu. Hâl böyle olunca devam filmi için kollar sıvanmış, Jurassic World 2'nin yönetmen koltuğunda Colin Trevorrow'un yerine Yetimhane (The Orphanage) ve Kıyamet Günü (The Impossible) gibi başarılı filmlerin yönetmeni J.A. Bayona'nın oturacağı açıklanmıştı.

Yeni filmi Canavarın Çağrısı'nın (A Monster Calls) tanıtımlarını yapan Bayona, yönetmenliğini yapacağı Jurassic World'ün devam filmi hakkında da konuşmayı ihmal etmedi. Daha önce Jurassic World serisinin bir üçleme olacağını açıklayan yönetmen, bu sefer de filmin bütçesiyle ilgili bilgi verdi. Bayona, filmin prodüksiyonunun $260 milyona mal olacağını söyledi. Yönetmenin belirttiği rakamın resmi rakama dönüşmesi hâlinde, Jurassic World 2 gelmiş geçmiş en pahalı beşinci film olacak.

Resmi adı henüz belli olmamakla beraber, Jurassic World 2'nin planlanan vizyon tarihi 8 Haziran 2018.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.