Joachim Trier'in, Norveç'in Oscar adayı olan yeni filmi Thelma'dan fragman yayınlandı

3.014 Gösterim
7 Eylül 2017 16:00
Joachim Trier'in, Norveç'in Oscar adayı olan yeni filmi Thelma'dan fragman yayınlandı

Norveçli yönetmen Joachim Trier'in diğer filmlerinde olduğu gibi Eskil Vogt ile birlikte yazdığı ve tek başına yönetmenliğini üstlendiği gerilim filmi Thelma'dan fragman geldi.


Louder Than Bombs, Oslo, 31 August, Reprise gibi filmleriyle adını duyuran başarılı yönetmen Joachim Trier'in gerilim filmi Thelma'nın yeni fragmanı yayınlandı. Oyuncu kadrosunda Okay Kaya'nın Ellen Dorrit Petersen, Henrik RafaelsenVanessa Borgli gibi oyunculara eşlik ettiği film aşık olan genç bir kadının, kendindeki doğaüstü güçleri keşfetmesiyle yaşadığı gerilimi anlatıyor.

TIFFFantastic Fest ve New York Film Festivali'nde yer bulan Thelma'nın resmi özeti şu şekilde:

 

''Karlı bir ağacın üzerinde duran küçük bir kız ve tüfeğiyle nişan alan babası. Ancak birden babası tüfeği çocuğa doğru çevirir. Adam hedefini düşünürken zaman geçer. Ve Thelma yıllar sonra Oslo'da üniversiteye başlar. Ancak Thelma kendi yaşıtlarından biraz farklıdır. O oldukça hassas ve savunmasızdır, yetişkinler dünyasında yeni tecrübelerle yolunu bulmaya çalışmaktadır. Çoğunluğu dindar ve baskıcı ailelerden yetişmiş çocuklarla beraber üniversite hayatını yaşamaya çalışmaktadır fakat bir gün farklı bir gerçekle yüzleşir. Kütüphanedeyken kuşların camlara çarpmasıyla kriz geçirir ve o anda yardımına Anja koşar. İki genç kadın arasında bir yakınlaşma gerçekleşir. Ailesi ise bu süreçte Thelma'yı sıkı bir gözetimle izlemektedir ancak Thelma'da bazı değişimler başlamıştır. Yeni dostu Anja ona farklı şeyler hissettirir bu hisler ise onun dini sorgulamalar yapmasına sebep olur. Erotik rüyalar görmeye başlayan ve Anja ile kendisini keşfeden Thelma hakkında çok daha başka bir şey keşfedilir. Bir zamanlar cadılara konulan hastalık teşhisi konulur. Thelma böylece ailesiyle ilgili bazı gerçekleri öğrenmeye de başlar ancak gizemli bir şekilde kız arkadaşı Anja ortadan kaybolur. Kendi gerçeğini kabullenerek evine dönmekten başka bir çare bulamaz.''

10 Kasım'da ABD'de vizyona girecek olan ve Norveç'in Oscar adayı olarak seçilen Thelma'nın yeni fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.