James Cameron, Avengers: Endgame'in Avatar'ı geçerek rekor kırmasının sinemanın geleceği için umut verici olduğunu söyledi

3.998 Gösterim
12 Eylül 2019 14:30
James Cameron, Avengers: Endgame'in Avatar'ı geçerek rekor kırmasının sinemanın geleceği için umut verici olduğunu söyledi

James Cameron, Avengers: Endgame'in Avatar'ı geçerek dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat toplayan filmi olmasının sinemanın geleceği için umut verici olduğunu belirtti.


Yaklaşık iki ay önce Avengers: Endgame, Avatar'ı geride bırakarak tüm zamanların hasılat rekorunu kırdı ve önce Titanic sonra Avatar ile bu rekora sahip olan sinemacı James Cameron'ın 21 yılı aşkın bir süredir sahip olduğu titri elinden aldı. Fakat usta sinemacı aksine bu konuda olumlu düşüncelere sahip ve Endgame'in Avatar'ı geçerek bu payeye ulaşmasının sinemanın kendisi için umut verici bir durum olduğunu söylüyor.

Deadline'a özel açıklamalarda bulunan Cameron, rekorun kırılmasına verdiği ilk reaksiyonun "umutlanmış ve rahatlamış olmak" olduğunu belirtip şöyle devam etti:

 

Avengers: Endgame, insanların hâlâ sinema salonlarına gittiğinin somut bir kanıtı oldu. Avatar 2 ve Avatar 3'ü çekerken beni en ürküten şey; sinema sektörünün, insanların gidip bir sürü yabancıyla birlikte karanlık bir odada bir şeyler seyretmesinin artık çok da mümkün olmayacağı derecede eksen kayması yaşamış olma ihtimaliydi.

Vizyona girdiği dönemde birçok rekorun sahibi olan Avatar'ın birden fazla kez ertelenen devam filmlerinin ilki, yani Avatar 2, 17 Aralık 2021 tarihinde gösterime girecek. Cameron, Endgame'in bu hasılat sayılarına ulaşabilmesinin, Avatar'ın devam filmleri gibi yeni filmlere umut verdiğini yineliyor:

 

Bu yeni çağda, Avatar 2 ve Avatar 3 benzer bir başarıya vakıf olabilecekler mi? Kim bilir. Bunun için uğraşıyoruz. Belki ulaşırız, belki ulaşamayız. Fakat burada asıl önemli olan, bunun hâlâ mümkün olması.

James Cameron'ın üzerinde çalışmayı sürdürdüğü devam filmlerinden Avatar 3 ise 22 Aralık 2023 tarihinde gösterime girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.