James Cameron, Avatar 3 filminin ardından Hiroşima filmi çekmek istediğini açıkladı

5.324 Gösterim
22 Şubat 2023 17:10
James Cameron, Avatar 3 filminin ardından Hiroşima filmi çekmek istediğini açıkladı

Ünlü yönetmen James Cameron, 2024 Aralık ayında vizyona girecek Avatar 3 filminin ardından Hiroşima'yı konu alan The Last Train From Hiroshima'yı çekmek istediğini açıkladı.


James Cameron'ın yönettiği, Avatar'ın devamı Avatar: Suyun You (Avatar: The Way Of Water) filmi toplamda ulaştığı 2,248 milyar dolarla tüm zamanların globalde en çok hasılata ulaşan filmleri listesinde üçüncü basamağa yükselirken, ülkemizde ise şu ana kadar 2 milyon 608 bin 695 seyirci tarafından izlendi.

 

Pandora gezegeninde Na'vi halkına dahil olup Neytiri ile bir aile kuran Jake Sully'nin, düşmana karşı Na'vi halkıyla birlikte mücadele etmesini konu alan Avatar 2'nin devam filmi Avatar 3, Aralık 2024'te vizyona girecek. Geleceğe dönük planlama yapan James Cameron, Avatar 3'ün tamamlanmasından sonra, uzun süredir tutku duyduğu proje olan The Last Train From Hiroshima kitabını beyazperdeye uyarlamak istediğini söyledi. 

 

Kitap, hem Hiroşma hem de Nagazaki bombalamalarından kurtulan Tsutomu Yamaguchi üzerine bir araştırmayı konu alıyor. Ukrayna'daki savaş ve yeniden yükselen milliyetçilik üzerine düşünen James Cameron, bu hikaye için duyduğu heyecanı şu sözlerle anlattı. 

 

"Düşündüğümüzden daha istikrarsız bir dünyada yaşıyoruz. Bence bir Hiroşima filmi olsa tam zamanında olurdu. Böyle bir hikâye, bu silahların hedeflerinde insan olduğunu ve gerçekte nasıl bir sonuç verebileceğini gösteriyor."

 

Kaynak: Los Angeles Times

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.