James Cameron: "Avatar 2, finansal anlamda sinema tarihindeki en riskli film"

9.066 Gösterim
22 Kasım 2022 11:34
James Cameron: "Avatar 2, finansal anlamda sinema tarihindeki en riskli film"

James Cameron verdiği bir söyleşide, gişe rekortmeni Avatar'ın 13 yıl sonra gelen devam filminin finansal açıdan sinema tarihinin en riskli filmi olduğunu, filmin ancak tüm zamanların en çok hasılata ulaşan üçüncü ya da dördüncü filmi olursa maliyetini çıkarabileceğini belirtti.


GQ'nun 2022'nin Erkekleri bölümünde seçtiği isimlerden biri olan James Cameron, dergiye verdiği söyleşide kişisel hayatından sinema macerasına, geçmiş tecrübelerinden yaklaşık bir ay sonra vizyona girecek Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water)'na kadar birçok farklı konuda açıklamalarda bulundu. Bunlar arasında en çarpıcı olanı ise ilk filmden 13 yıl sonra gelen devam filmi Avatar: The Way of Water'ın maliyetiyle ilgili söyledikleri oldu.

 

Avatar: The Way of Water üzerinde çalışırken, bu devam filmlerinin çok pahalı yapımlar olduğunu ve ikinci ile üçüncü filmin gişe sonuçlarının serinin geri kalanının akıbetini etkileyeceğini söyleyen James Cameron, verdiği söyleşiyle birlikte devam filminin maliyetinin tahminlerin çok ötesinde bir miktara ulaştığını ortaya koymuş oldu. Yapımcılara Avatar 2'den "Finansal açıdan sinema tarihinin en riskli filmi" olarak bahseden Cameron, filmin gişede kâr edebilmesi, bir başka deyişle kendini amorti edebilmesi için tüm zamanların en çok hasılata ulaşan ilk üç ya da dört filminden biri olması gerektiğini belirtiyor. 

 

Enflasyonun dahil edilmediği sonuçlara göre, şu anda tüm zamanların en çok hasılat toplayan filmi 2,92 milyar dolarla Avatar. Onu, 2,797 milyar dolarla Avengers: Endgame takip ederken, üçüncü sırada 2,2 milyar dolarla Titanic yer alıyor. Star Wars: The Force Awakens 2,07 milyar dolarla dördüncü, Avengers: Infinity War ise 2,048 milyar dolarla beşinci basamakta. Cameron'ın açıklamalarını baz alırsak, Avatar: The Way of Water'ın kâr edebilmesi için 2 milyar dolar bandını aşması gerektiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar bir hayli zorlu bir görev olarak gözükse de, bu hedefe ulaşması en muhtemel isim, hâlihazırda tüm zamanların en çok hasılat toplayan üç filminden ikisine imza atan James Cameron'dan başkası değil.

 

Filmin maliyetini çıkarabilmesi için vizyonda global olarak 2 milyar dolara ulaşması gerektiği bilgisinden yola çıkarak, Avatar 2'nin prodüksiyon bütçesi, pazarlama gibi tüm maliyetlerinin 800 milyon - 1 milyar dolar arası olacağı çıkarımını yapabiliriz. Bu da onu kolaylıkla tüm zamanların en pahalı filmi yapmaya yetiyor.

 

Hayranların çok uzun süredir beklediği Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), 16 Aralık 2022'de vizyona girecek.

Kaynak: GQ

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.