İzleyeni iyi hissettirecek 7 film

4.449 Gösterim
3 Mayıs 2023 14:40
İzleyeni iyi hissettirecek 7 film

İngilizce “Feel Good Movie” olarak adlandırılan ve izleyeni iyi hissettireceğini düşündüğümüz 7 filmi sizler için derledik!


Adının içinde her ne kadar cenaze kelimesi yer alsa da aslında film iki aşık insanın kavuşma hikayesini anlatıyor. Seyrederken hem hüzün hem mutluluk hissettiğimiz 1994 yapımı bir klasik olan film, özellikle Hugh Grant’in dünya çapında tanınmasına da vesile olmuş ve o dönem romantik filmlerin aranılan aktörü haline gelmesini sağlamıştı.

 

Madencilikle geçinen küçük bir kasabada olağan dışı bir şekilde baleye ilgi duyan Billy’nin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen babasının desteğiyle ünlü bir bale okulunun sınavına hazırlanış sürecini anlatan film, aynı zamanda 1984 yılında İngiltere’de madenciler ve o zamanki yönetim arasında yaşanan arbedeye de değiniyor.

 

Kısa süreliğine yetişkin bir insanın vücuduna hapsolmuş 13 yaşındaki bir çocuğun yaşadıklarını anlatan yapım esasen günlük hayat koşuşturmacası içinde kaybolmuş ve o akışa ayak uydurmakta zorlanan yetişkinlerin içinde debelenen çocuğun dışa vurumu gibidir. Bu nedenle birçok insan kendini, harika bir performans sergileyen Tom Hanks’in yerinde bulmaktan alıkoyamaz.

 

 Günümüzün en ihtiyaç duyulan niteliklerinden zekayı doğru kullanma ve nezaketi büyük bir incelikle işleyen film, yanlışlıkla hapse atılan bir adamın kurtuluş hikayesini anlatıyor. Film aklımızda adalet, dostluk ve sabır gibi kavramları da düşündürtürken, Tim Robins ve özellikle Morgan Freeman canlandırdıkları onca karaktere rağmen bu filmdeki rolleriyle hafızalarımıza kazınıyor. 

 

Sıra dışı bir karaktere sahip olan genç Amelie, yalnızlığını ve hayatındaki olumsuzlukları görmezden gelerek insanlarda mutluluk ve yaşama sevinci etkisi bırakan davranışlarıyla seyirciyi kendi dünyasına davet eder. Kolay kolay etkisinden çıkılmayan ve uzun müddet suratta gülümseme bırakan nadir filmlerden olsa gerek listemize koyamadan edemedik.

 

Başroldeki Bill Murray’in en iyi preformanslarından birini sergilediği film, yaşamının genel gidişatından mutsuz olan Phil’in iş için özel bir gün olan Groundhog nedeniyle Pensilvanya’ya gidip orada hayatının aşkı olacak Rita’ya gerçek benliğini gösterene kadar tekrar tekrar aynı günü yaşamasını anlatıyor. Bill Murray’e, o dönemin epey revaçta oyuncularından biri olan ve şimdilerde ikinci baharını yaşayan Andie MacDowell eşlik ediyor.

 

Müzikal sevenler içinde kaçırılmayacak bir fırsat olan yapım, gerek zengin oyuncu kadrosu gerekse başrol Meryl Streep’in her zamanki muhteşem performansı ile hem göze hem kulağa hitap ediyor. ABBA’nın unutulmaz müzikleriyle izleyiciyi Yunanistan’ın küçük bir adasına götüren film, annesinin günlüğünü bulan Sophie’nin kendi evliliği öncesi babasını bulma çabaları ve annesinin gerçek aşkını buluşu konu ediniyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.