İşten Çıkıp Eve Gidene Kadar: 23 dakikada GAIN’de izleyebileceğiniz 9 içerik

2.532 Gösterim
30 Ocak 2021 17:00
İşten Çıkıp Eve Gidene Kadar: 23 dakikada GAIN’de izleyebileceğiniz 9 içerik

Çalışma telaşı bitip eve gidene kadar yolda geçen zamanda ilginizi çeken içerikler izlemek gün içinde yaşadığımız temaşayı unutmak için güzel bir his. Yeni nesil dijital içerik platformu GAIN'in amacı da kısa içeriklerle kullanıcısını mutlu ederken bilgilendirmek. 

 

Sizler için yolda boşa geçen zamanı tersine çevirme fırsatı yaratacak birbirinden iyi 9 kısa video içeriğiniz siler için derledik. 


Türkiye’nin insanları; ŞİRİN! (3.12 dk)

Türkiye’de hemen hemen kesime, varlıklısından, yoksuluna, köy yaşamından, şehrin çarpıklığına kadar pek çok farklı kültür ve farklı hikayeler sunan Türkiye’nin insanlarında Şirin Öğretmenin buram buram tarih ve hoş anılarla dolu hikayesi yüzünüzde tebessüm bırakma potansiyeline sahip. 

 

Şirin öğretmenin 3 dakika 12 saniyelik hayat hikayesi çok samimi ve içten.

Dertleşme: Motor Kuryeler (2.13 dk)

Dört mevsim hemen hemen günün her saatinde çalışan ve türlü zorluklarla mücadele eden motosikletli kuryeler trafikte saygı görmek istiyor.

 

Trafikte uğradıkları tacizlerle, üzücü kazalarla adlarını sık sık duyduğumuz motor kuryelerin hikayesini hiç merak ettiniz mi? 15 yıldır motor kuryelik yapan Yener Çalışkan, evlere, işlere teslimat yaparak geçimini sağlamaya çalışan meslektaşlarının yaşadığı zorlukları, ortak sıkıntılarını ve  gün içinde karşılaştığı olayları samimi duygularla bizlere anlatıyor.

Teleskobuma Takılanlar: Yanıp Sönen Şeyler (3.23 dk)

Şiirsel bir anlatımla İstanbul’un gecesini ve gündüzünü dinlemek isteyenler için bol bol edebiyat betimlemelerinin bulunduğu uykusuz bir İstanbullu Erdem Topsakal'ın ağzından Yanıp Sönen şeyler yoldayken ideal bir seçim. 3 dakika 23 saniye boyunca İstanbul’un tüm güzelliklerini dinlemek isterseniz GAİN'deki Teleskobuma Takılanlar'a göz atmayı unutmayın. 

Atsız Kovboy: Kovboy ama evinden uzak değil (1.51 dk)

Kovboy filmlerinin etkisi altında kalan bir yaşam.

Kırmızı fularlı, uzun saçları, sakalı ve kovboy trendine uygun stetson şapkasıyla Yavuz amcadan bambaşka bir hikaye dinlemeye hazır mısınız? Çocukken izlediği filmlerin etkisiyle başlayan vahşi batı hayranlığı yaşının ilerlemesine rağmen ilk günkü aşkla devam ediyor. Yaşadığı her anın kıymetini iyi bilen Yavuz Ömer Müftügil amca ilginç hayat hikayesini bizlere anlatıyor.

Gölün İçindeki Tarih (1 dk)

Tarihi M.Ö. 4'üncü yüzyıla uzandığı düşünülen, Selçuklu, Roma ve Osmanlı gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan ve gerçek İznik'in gölün içinde sulara gömüldüğü tahmin edilen İznik Gölü'nde, 2014 yılında 2 bin yıllık bazilika olduğu keşfedildi.

 

Son yılların en önemli arkeolojik keşiflerinden birisi olan bazilikanın bulunduğu noktada, Türkiye’nin en önemli su altı kazı çalışmaları hala devam ediyor. 1 dakikada İznik Gölü’nün tarihine ve orada yapılan çalışmalar hakkında derli toplu bilgiler edinmek isteyenler için iyi bir seçenek. 

Hiç Bilmiyordum: Türklerin Uzaylılarla İmtihanı (3.41 dk)

UFO yada diğer bir deyişler; Unknown Flight Objects olarak bilinen uçan nesnelere olan ilgimiz epey eskiye dayanıyor. Kimimiz onları gizli silah, kimimiz başka bir boyuttan gelen varlıklar, kimimiz ise İsa Peygamberin gemisi sandık. Yetmedi tüfeklerle, silahlara ateş ettik fakat gerçeği hiçbir zaman net olarak öğrenemedik.

GAİN, 3 dakika 41 saniyede sağlam fikirler edinebileceğimiz mini UFO belgeseliyle aklımızdaki birçok soruya cevap veriyor.

Antik Sokak Lezzetleri: Pompeii

MS 79'da Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla yok olan şehir Pompeii'de arkeologlar, yaptıkları kazıyla Romalıların sokak yemeği kültürünü gözler önüne seren ve tezgahının ön cephesi fresklerle kaplı bir fast food dükkanı keşfettiler. 

 

Dükkanda, delikli bir tezgah ve tezgahın ön yüzünde horoz ve ördek gibi bazı hayvanların renkli freskleri yer alıyor. Uzmanlara göre bu freskler, dükkanda satılan yiyecek ve içecekleri temsil ediyor. Bu inanılmaz keşifin hikayesi son derece ilginç.

Güzel Şeyler (3.14)

Güzel Şeyler, 3 dakika 14 saniyeliğine sanat arası vermek isteyenler için harika bir seçim. 

Bu sürede, Hollanda’nın merkezinde yer alan Utrecht şehrinde yeşillikler ve çiçeklerle kaplı 400’e yakın otobüs durağı, her gün 2 dakika boyunca harika sanat çalışmalarını sokaktan geçenlere yansıtan dijital bir pano, New York’un tasarım harikası yeni tren istasyonu, şehirlerin ikonik duvarlarına taşınan nefis sanat çalışmalarının anlatıldığı Güzel Şeyler GAİN’de sizleri bekliyor.

GAİN SAHNE - Jakuzi: Öyle Dertli (4.25 dk)

Otobüsten inip eve gidene kadar gereken sürede Duman grubunun en iyilerinden birisi olan Öyle Dertli’nin Jakuzi tarafından coverlanan performansını dinlemeye ne dersiniz? Enstrumanlarıyla 90’lardan rüzgarlar estiren bu nefis şarkıyla günü kapatabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.