İngiltere'de sinema salonlarının 17 Mayıs'ta açılması planlanıyor

2.644 Gösterim
23 Şubat 2021 15:25
İngiltere'de sinema salonlarının 17 Mayıs'ta açılması planlanıyor

İngiltere'de karantina kısıtlamalarının kaldırılma aşamalarına dair plan açıklandı. Buna göre, ülkede aralık ayından bu yana kapalı olan sinema salonlarının, sosyal mesafe kurallarıyla birlikte 17 Mayıs'ta açılması bekleniyor.


Birleşik Krallık genelinde aralık ayında uygulamaya konulan üçüncü karantina süreciyle birlikte yeniden kapanan sinema salonlarının planlanan açılış tarihi belli oldu. Başbakan Boris Johnson'ın duyurduğu dört aşamalı karantina kısıtlarını gevşetme planına göre; 3 Mart'tan itibaren okullar, 29 Mart'tan itibaren bazı açık alan spor aktiviteleri, 12 Nisan'dan itibaren arabalı sinemalar, 17 Mayıs'tan itibaren ise sinema salonları yeniden aktif olacak. Fakat Başbakan Johnson'ın çizdiği yol haritasının gerçekleştirilmesi için aşı uygulamalarının planlanan hızda ilerlemesi, aşı uygulamalarının ölüm ve hasta sayısına olumlu etkisinin gözlenmesi, virüsün daha olumsuz yeni varyantlarının oluşmaması gibi koşulların koyulduğunu da belirtmek gerek.

 

Birleşik Krallık'ta ocak ayında günlük yeni vaka sayısı 60000, ölüm sayısı ise 1500 gibi bir ortalamada seyrederken, son olarak 21 Şubat'ta 10000 yeni vaka ve 215 ölüm gözlendi. Birleşik Krallık'ta şu ana kadar 120000'i aşkın insan Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

 

Kaynak: THR 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.