İnanılmaz Aile 2, dünya genelinde $1 milyar hasılatı geride bıraktı!

4.338 Gösterim
1 Ağustos 2018 11:40
İnanılmaz Aile 2, dünya genelinde $1 milyar hasılatı geride bıraktı!

Vizyona girdiği ülkelerde yılın en öne çıkan gişe performanslarından birini sunan İnanılmaz Aile 2, dünya genelinde $1 milyar hasılatı aştı ve tarihte bunu başaran yedinci animasyon film oldu.


$269,45 milyonluk görkemli açılışıyla ABD'de tüm zamanların en iyi animasyon açılışına imza atan ve ABD'de toplamda şu ana kadar elde ettiği $574 milyonla ülkenin tüm zamanların en çok hasılat toplayan filmler listesinde dokuzuncu sırada yer alan İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2), ABD dışında vizyona girdikçe bu performansını dünya geneline yaymayı başardı. Çin'de en iyi Pixar filmi açılışını gerçekleştiren ve bu ülkede toplamda $53,5 milyona erişen; Brezilya, Avustralya, Britanya, Meksika gibi önemli pazarların her birinden de $30 milyonun üzerinde hasılat elde eden İnanılmaz Aile 2, Temmuz ayının son günü itibarıyla global olarak $1 milyar hasılat barajını aşmayı başardı.

 

$1 milyar gibi blockbuster seviyesinde bile önemli bir kriter olan seviyeyi aşmayı başaran yapım, tarihte bunu başarabilen yedinci, Pixar tarihinde ise beşinci animasyon oldu. Eleştirel anlamda da başarıyı yakalayan animasyon yapım, toplamda ise $1 milyar hasılatı aşabilen otuz altıncı yapım oldu. Üstelik bu otuz altı filmin tam yarısına tekabül eden on sekiz filmin Walt Disney bünyesinde yer alan yapımlar olduğunu belirtmek gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra İnanılmaz Aile 2; Black Panther, Avengers: Infinity War ve Jurassic World: Fallen Kingdom'dan sonra 2018 yılı içerisinde $1 milyarı aşmayı başaran dördüncü yapım olmuş oldu. Film Türkiye'de 22 Ağustos 2018 tarihinden itibaren seyirciyle buluşacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.