İlk Türk süper kahraman evreni T World'ün prodüksiyonu başlıyor

6.044 Gösterim
5 Temmuz 2022 15:59
İlk Türk süper kahraman evreni T World'ün prodüksiyonu başlıyor

Türkiye’den süper kahramanları bir araya getirecek olan T World Sinematik Evreni'nin prodüksiyonu bu ayın sonunda başlayacak.


Türkiye merkezli bir yapım şirketi olan T World Entertainment and Productions, Türkiye'nin ilk süper kahraman evreni T World'ün ilk projesi olan süper kahraman Altay'ı merkezine alan dizinin yapımına bu ayın sonunda başlıyor. Agents of S.H.I.E.L.D., Lost, Prison Break gibi dizilerin çeşitli bölümlerini yöneten Bobby Roth'un süpervizor yönetmen olarak görev aldığı yapımın bölümlerini Kerem Çakıroğlu, Murat Şenöy, Hamit Coşkun, Dusan Hyska gibi isimler yönetecek.

 

Hikâyesi günümüzde geçecek olan dizinin, 2023'te TRT'nin yeni dijital platformunda yayınlanması planlanıyor. 4 sezon ve 26 bölümden oluşacak olan yapım böylelikle hazırlıkları devam eden dijital platformun ilk projelerinden biri olacak.

 

Doğu medeniyetlerinin derin ve zengin geçmişinden ilham alan T World Sinematik Evreni'nde, son teknoloji ve kadim bilgeliği kullanarak çevre sorunları, savaşlar, salgınlar gibi tüm dünyayı etkileyen olayların yanı sıra kötülerle de mücadele eden 35 ölümlü süper kahraman yer alacak. Game of Thrones, Stranger Things, Ant-Man, Avengers: Age of Ultron gibi yapımlarda görev alan Onur Can Çaylı'nın karakter gelişimi üzerine çalıştığı ilk dizide aralarında Altay'ın da bulunduğu altı süper kahraman ve dört kötü karakter tanıtılacak.

 

Konsept ve süper kahramanları tasarlayıp Halid Şimşek'le birlikte hikâyeyi yazan Bülent Turgut, diğer yapımcılar Raif İnan ve Erdal Bozkuş'la T World Sinematik Evreni'ni dizi, film, oyun ve çizgi romanlar şeklinde genişletme planlıyor.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.