House of the Dragon, Game of Thrones'tan bu yana en çok izlenen HBO sezon finaline imza attı

2.194 Gösterim
25 Ekim 2022 16:15
House of the Dragon, Game of Thrones'tan bu yana en çok izlenen HBO sezon finaline imza attı

House of the Dragon'un pazar günü yayınlanan 10. bölümü 9,3 milyon izleyiciye ulaşarak Game of Thrones'un 19,8 milyon kişi tarafından izlenen son bölümünden bu yana en çok izlenen HBO finali oldu.


Warner Bros. Discovery'nin açıklamasına göre, House of the Dragon'un pazar günü yayınlanan The Black Queen adlı sezon finalinin 9,3 milyon kişilik izlenme sayısına hem HBO Max hem de HBO'nun kablolu kanalındaki izleyiciler dahil edildi. Bu, Game of Thrones'un finalini yapan sekizinci sezonunun 19,8 milyon kişi tarafından izlenen son bölümünden bu yana en yüksek HBO final izleyici sayısı olsa da dizinin son bölümü, 10,2 milyon izleyiciye ulaşan The Rogue Prince adlı ikinci bölümün gerisinde kaldı.

 

Warner Bros. Discovery, bundan önce sadece dizinin ilk iki bölümü için izlenme rakamlarını açıklamıştı. 9,99 milyon izleyiciye ulaşan The Heirs of the Dragon adlı birinci bölümüyle HBO'nun açılış rekorunu kıran dizinin 3-9 bölümleri arasındaki izleyici sayıları açıklanmamıştı. Nielsen'in HBO Max'i kapsamayan izleyici ölçümlerine göre ise ilk iki bölümde sırasıyla 3,2 ve 3,5 milyon olan izleyici sayısı 3. bölümde 2,5 milyona düşmüş ve 9. bölümde tekrar hafifçe azalarak 2,2 milyona inmeden önce aynı seviyede seyretmişti. 

 

Variety'ye kablolu ve internet yayınını içeren toplam izleyici sayısının dördüncü bölümde yüzde 5, beşinci bölümde yüzde 3, altıncı bölümde yüzde 3 arttığını açıklayan Warner Bros. Discovery 7., 8. ve 9. bölümlerin izlenme oranlarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmamıştı.

 

Nielsen'in bölümlere ayırmak yerine dizinin toplam izlenme sürelerine odaklandığı ölçümüne göre ise, House of the Dragon ilk 6 haftada sırasıyla 327 milyon, 741 milyon, 781 milyon, 1,02 milyar, 960 milyon ve 1,01 milyar dakika izlenmişti.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.