Hollywood'da Filistin halkını destekleyenlere yaptırım: Melissa Barrera, Çığlık 7'den kovuldu

1.839 Gösterim
22 Kasım 2023 11:09
Hollywood'da Filistin halkını destekleyenlere yaptırım: Melissa Barrera, Çığlık 7'den kovuldu

Hollywood'da Filistin halkına destek açıklaması yapan isimler yaptırımlarla karşılaşmaya başladı. Yeni Çığlık filmlerinin başrolü Melissa Barrera, kişisel sosyal medya hesaplarından Filistin halkına destek paylaşımları yapmasından ötürü serinin yedinci filminin kadrosundan çıkarıldı. Tom Cruise'un menajeri Maha Dakhil de, yaptığı paylaşımlar sonrası ünlü menajerlik şirketi CAA'da yöneticilik görevlerinden alındı, Tom Cruise'un menajerine destek vererek Dakhil'in kovulmasına engel olduğu belirtiliyor. Benzer şekilde ünlü oyuncu Susan Sarandon'ın da konu hakkında söyledikleri sebebiyle menajerlik şirketi UTA tarafından artık temsil edilmeyeceği açıklandı.


7 Ekim'de Hamas'ın yaptığı operasyon sonrası Gazze'ye bir buçuk aydır bombardıman düzenleyen İsrail'in bu saldırıları sonucu şimdiye kadar 14 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. Özellikle Batı ülkeleri liderleri ve medyası İsrail'i desteklerken, bu ülkelerde yaşayan halklar İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı protesto için sokaklara döküldü. Bilhassa Almanya, ABD gibi ülkelerde Filistin halkına desteğini açıklayan ünlü figürler, politika ve iş dünyasından tepki veya yaptırımlarla karşılaşırken, bu eğilim çok geçmeden Hollywood'a da sıçradı.

 

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarla ilgili düzenli olarak paylaşımlar yapan ve ateşkes çağrısı yapan Susan Sarandon'ın, 17 Kasım'da New York'ta gerçekleştirilen Filistin halkına destek mitinginde söylediklerinden ötürü kendisini dokuz senedir temsil eden menajerlik şirketi UTA tarafından artık temsil edilmeyeceği açıklandı.

 

Bir başka ünlü menajerlik şirketi CAA'nın üst seviye menajerlerinden biri olan ve şirketin film departmanının eş başkanı olan Maha Dakhil, "Bir soykırıma şahit olmaktan daha acı verici ne olabilir? Gerçekleşen soykırımın inkar edilmesine şahit olmak." şeklindeki Instagram paylaşımı sonrası CAA'daki yönetici görevlerinden alınmıştı. Natalie Portman, Reese Witherspoon ve Tom Cruise gibi isimlerin menajerliğini yapan Dakhil'in şirketten kovulmasını da ünlü oyuncu Tom Cruise'un engellediği, 15 Kasım'da Cruise'un Dakhil'le görüşerek destek verdiği belirtiliyor.

 

Hollywood'un Filistin yaptırımlarında yeni aşama ise Filistin halkına destek veren oyuncuların projelerden kovulması olacak gibi duruyor. Zira bu anlamda ilk örnek de vuku buldu. Çığlık 5 ve Çığlık 6 filmlerinin başrolü Melissa Barrera'nın, Gazze'de Filistin halkına yaşatılanların bir etnik temizlik ve soykırım olduğuna dair paylaşım yapması sebep gösterilerek ünlü oyuncunun serinin yedinci filminin kadrosundan çıkarıldığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan yapım şirketi Spyglass'ın basın sözcüsü, Barrera'nın paylaşımlarının ve hatalı soykırım iddialarının antisemitist söylemler olduğunu ve bariz bir şekilde nefret suçu kapsamına girdiğini söyledi.

 

Özellikle büyük menajerlik şirketlerinde, Filistin'i sosyal medya üzerinden açıkça destekleyen çalışanların işlerine son verildiği haberleri gelmeye devam ediyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.