Herkese film var...

4.970 Gösterim
6 Eylül 2014 00:00
Herkese film var...
Bu hafta 5 yeni film gösterime giriyor. Bu beş filmden 2 tanesi stüdyo yapımı ve ikisi de kendi ülkesinde yani Amerika'da gösterime girdi. Ninja Kaplumbağalar 65.5 milyon dolar ile açılırken Kaset İşi, 14,6 milyon dolar ile açıldı.

Tolga Akıncı: Yine en çok lokasyonda gösterime giren filmle başlayalım. Ninja Kaplumbağalar filmi ilk olarak yapıldığında yıl 1990 idi. Bu filmi yanlış hatırlamıyorsam Özen Film'in kalesi diye nitelendirebileceğimiz Şişli Site'de (daha sonra bina yandıktan sonra yeni yapılan sinemanın adı Şişli Movieplex oldu) izlemiştim. O zamanlar filmler çok az kopya vizyona giriyordu. Film 25 Ocak 1991'de gösterime 10 kopya ile girmiş ve 304.501 kişi tarafından izlenmişti. Bu versiyonunun ise gelen 13+ yaş sınırını da göz önünde bulundurarak haftasonu açılışının 80bin olacağını tahmin ediyorum.

Eren Yağlıcı: Bence yılın tahmin yapması en zor filmi. Çünkü ne karşılaştırma yapabileceğimiz bir film var, ne de izleyici yaş ve kitlesini belirleyebileceğimiz bir ortam. Özellikle tam da benim gibi 80'lerin sonu, 90'ların başında çocuk olanların bildiği ve sevdiği kahramanlar filmin seyircisini oluşturabilir. Hem birçok lokasyonda iki salonda birden oynayacak olması, dublaj seçeneğinin bulunması, 3D seçeneği ve çok fazla alternatifinin olmaması seyirci sayısını artıracaktır. Ama yine de salonların çok dolacağını düşünmüyorum. Tahminim: 75bin
T.A.: Haftanın filmlerine devam ettiğimizde sırada günümüzün bulut teknoloji üzerine kurgulanmış bir komedi filmi var. (Cümleyi böyle yazınca You've Got Mail filmi aklıma geldi.) Başrolde oynayan Cameron Diaz'ın son 10 yıldaki filmlerine baktığımızda en iyi açılışının Tom Cruise ile oynadığı Gece ve Gündüz olduğunu görüyoruz o da 56.655 kişi. Filmlerin açılış ortalamasına göre bu filmi çıkardığımızda 20bin bu filmi eklediğimizde 40bin gibi bir sonuç çıkıyor. Ben bu filmin açılışının ise bu iki rakamı ortalayacağını düşünüyorum. Tahminim 30bin.

E.Y.: Cameron Diaz'ın bu tarz filmleri ortalama olarak ilk hafta sonunda 20bin seyirci yapıp, toplamda da 100bine ulaşıyor. Bu filmde bu sayı çok da değişmeyecektir. Tahminim: 23bin
T.A.: Sırada haftanın tek Türk Filmi Şipşak Anadolu var. Genel izleyici ibaresi ile vizyona giren filmin açılış rakamının iyimser bir tahminle ancak 10bin kişi olabileceğini düşünüyorum.

E.Y.: Bu yazın gişe anlamında hüsran filmlerinden birisi olması aday. Hem çok popüler oyuncuların olmaması, iyi olmayan fragman, düşük kopya ve vizyon tarihini de göz önüne alırsak tahminim 7bin

T.A.: Biri Başka Sinema filmi olmak üzere 2 film daha var. Bunlar 40 kopya altı olmasından dolayı ve bunun yanı sıra büyük gişe potansiyeli olmadıklarından bir tahmin yine yapmayacağım. Son olarak film sinemada izleyici güzel diyerek herkese iyi seyirler dilerim.

E.Y.: İnsan Avı, yine düşük kopya sayısı olunca çok konuşamıyoruz. Tahminim: 4bin. Körlük ise tahminim 200 kişi.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.