HBO’dan üç yeni Game of Thrones spinoffu: Nymeria, Flea Bottom, The Sea Snake

2.928 Gösterim
19 Mart 2021 17:30
HBO’dan üç yeni Game of Thrones spinoffu: Nymeria, Flea Bottom, The Sea Snake

Biri; Rome, The Mentalist ve Gotham gibi dizilerin yaratıcısı Bruno Heller imzalı olmak üzere Game of Thrones evreninde geçen toplam üç yeni dizi daha geliyor.


Projelerden biri Rome, The Mentalist ve Gotham gibi dizilere imza atan Bruno Heller’ın yaratıcılığını üstleneceği 9 Voyages. Dizide Lord Corlys Velaryon'u (The Sea Snake) takip edeceğiz. Lord Corlys ile ilgili bildiklerimiz şimdilik çok kısıtlı fakat dizide çok daha fazlasını öğreneceğiz gibi duruyor.

 

"79 senelik hayatında dört kral ve bir kraliçeye hizmet etti; dünyanın ücra köşelerine yolculuk yaptı, Velaryon hanesine öngörülemez derecede zenginlik ve güç kattı, Kraliçe olma şansı olan bir prensesle evlendi ve ejderha sürücülerine babalık yaptı. Savaş zamanı tehlikeli ve cesur, barış zamanı bilgeydi. 7 Krallık onun gibisini bir daha asla göremeyecek." 


-Gyldayn’ın yazılarından 

 

İkinci proje 10,000 Ships, savaşçı prenses Nymeria etrafında gelişiyor. Nymeria Dorne’un kurucusu ve Martell ailesinin eski atalarından. Nymeria o kadar efsaneleşmişti ki ana dizide onun anısına isimlendirilmiş iki karaktere yer verildi, Arya’nın kurdu ve Martell’lerin prenseslerinden Sand Snake Nymeria. Hikâye Game of Thrones zamanından yaklaşık 1000 yıl öncesinde geçiyor. Böylelikle bu proje, Westeros kronolojisinde en eski tarihli dönemleri konu edinen dizi olmuş olacak. HBO’nun bu diziyle amacı ise orijinal dizide hikâyenin ortasında tanıtılan Dorne’la ilgili soruları cevaplamak ve GoT evreninin doğal bir parçası haline getirmek. Dizi, Nymeria’nın Rhoyne’daki savaştan sonra halkını Dorne’a götürmesini konu alacak. Efsanelerde Nymeria’nın 10,000 gemiye liderlik ettiği söyleniyor. Uzun liderliğinde ise Nymeria 12 suikast girişimi, 2 isyan ve 2 istila girişimini alt ediyor.

 

Üçüncü proje ise Davos Seaworth ve Gendry Baratheon dahil olmak üzere tanıdığımız bir sürü karakterin doğup büyüdüğü Flea Bottom’ı konu alacak. Flea Bottom dar ve labirenti andıran sokaklarıyla King’s Landing’in en tehlikeli ve en fakir kısmının yaşadığı yer. Fakat henüz dizideki karakterlerle veya zaman dilimiyle ilgili yayınlanan bir bilgi yok.

 

Oyuncu kadrosunda Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Eve Best, Sonoya Mizuno gibi isimlerin yer aldığı ve Targaryen ailesinin hikâyesini anlatacak olan House of the Dragon'un ise hâlihazırda hazırlıkları sürüyor.

 

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.