HBO Max ve Discovery+ tek bir yayın platformu altında birleşecek

2.300 Gösterim
5 Ağustos 2022 12:52
HBO Max ve Discovery+ tek bir yayın platformu altında birleşecek

HBO Max ve Discovery+'ın tek bir çatı altında yollarına devam edeceği resmi olarak açıklandı. Adı henüz açıklanmayan yeni platform, 2023 yazında faaliyete geçecek.


Warner Media ile Discovery'nin birleşmesinin ardından gündeme gelen HBO Max ve Discovery+'ın tek bir çatı altında yollarına devam edeceği haberi resmi olarak doğrulandı. Warner Bros Discovery'nin küresel yayın ve oyunlardan sorumlu başkanı ve CEO'su JB Perrette'in şirketin 2. çeyrek finansal performans toplantısında yaptığı açıklamaya göre, HBO Max ve Discovery+ 2023 yazında ABD'de tek bir hizmet olarak faaliyete geçecek.

 

İki hizmetin bir araya getirilmesi için oluşturulan takvime göre, marka adı henüz açıklanmayan yeni platformun 2023 yazında Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunulmasının ardından 2023 sonbaharında Latin Amerika, 2024 başında Avrupa, 2024 ortasında Asya-Pasifik ve 2024 sonbaharında ek bölgelerde yayına geçmesi planlanıyor. 

 

Performans ve servis sorunları yaşayan ama zengin bir içerik sunan HBO Max ile sınırlı içeriği olan ancak sağlam bir dağıtım altyapısına sahip Discovery+'ın en iyi unsurlarını bir araya getirecek yeni platform, reklamlı ve reklamsız seçenekler sunarken, hiçbir ücret ödemeyen izleyicilere de reklam izlemeye dayalı bir sistemle ulaşmaya çalışacak.

 

İlk çeyrekte 90,4 milyon olan HBO Max, HBO ve Discovery+ abonelerinin toplam sayısı, ikinci çeyrekte 1,7 milyon artarak 92,1 milyona ulaştı ve son bir yılda %22 artış göstermiş oldu. 2025 yılına kadar globalde 130 milyon aboneye ulaşmayı hedefleyen Warner Bros. Discovery, 1 milyar dolar faaliyet geliri elde etmeyi bekliyor.

 

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.