HBO Max, Türkiye'deki orijinal yapım projelerini durdurdu

3.727 Gösterim
5 Temmuz 2022 14:30
HBO Max, Türkiye'deki orijinal yapım projelerini durdurdu

Önümüzdeki aylarda Türkiye pazarına girmesi beklenen HBO Max, Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok Avrupa ülkesinde geliştirme sürecindeki orijinal yapım projelerini durdurduğunu resmi olarak açıkladı.


Warner Bros. ve Discovery'nin birleşmesinden sonra uygulamaya alınan $3 milyarlık tasarruf tedbiri çerçevesinde, önümüzdeki aylarda ülkemizde yayın hayatına başlaması beklenen HBO Max'in kuzey ülkeleri Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Orta Avrupa, Hollanda ve Türkiye'de orijinal yapım projelerini durdurduğu resmi ağızdan duyuruldu. Platformun bu bölgelerde Lust, Kamikaze ve A besúgó (The Informant) gibi globalde ses getiren orijinal yapım dizileri yer alıyor.

 

"Bu pazarlara olan taahhütlerimiz değişmedi." diyen şirket sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, bu bölgelerdeki geliştirme aşamasındaki orijinal işler derhâl durdurulurken, hâlihazırda yapım aşamasında olan yapımlar ile henüz duyurulmamış olsa bile daha önce onay almış bazı projeler planlandığı gibi sürdürülecek. Ancak, devam ettirilecek bu yapımların bir kısmının da başka platformlara satılması gündemde.

 

Warner Bros. Discovery içeriklerini tek bir çatı altında toplamak için yapılan çalışmanın bir parçası olan bu süreçte, yeni orijinal yapımların üretiminin durdurulmasının yanı sıra diğer bölgelerdeki lisans anlaşmaları gereğince bu ülkelerde yer alan bazı içerikler platformun kütüphanesinden kaldırılacak. Yapımları Latin Amerika'da büyük bir etkiye sahip olan HBO Max İspanya ile henüz yayın hayatına başlamamasına rağmen HBO Max Fransa, Avrupa'da yapılan bu revizyondan muaf tutulacak.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.