Haziran ayı vizyon takviminden 5 yabancı film önerisi

3.640 Gösterim
30 Mayıs 2018 12:45
Haziran ayı vizyon takviminden 5 yabancı film önerisi

Avengers: Infinity War, Deadpool 2 ve Han Solo'nun sırasıyla gösterime girmesinden sonra vizyondaki yabancı filmler saflarında sular durgun gözüküyor, ta ki Jurassic World: Fallen Kingdom ve Ocean's 8 gibi yapımlara kadar... Sakin başlayıp sonradan yoğunlaşan haziran ayı takviminden öneri mahiyetinde beş yabancı film seçtim.


08 Haziran 2018

Isabel Coixet'in Penelope Fitzgerald'ın aynı adlı romanından uyarladığı ve 2018 Goya Ödülleri En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerine layık görülen The Bookshop, eşini kaybettikten sonra sakin bir sahil kasabasında kitapçı açan Florence ile kasaba halkıyla kesişen hikâyesini anlatıyor. Emily Mortimer, Patricia Clarkson ve Bill Nighy gibi tecrübeli isimler filmin başrollerinde yer alıyor.

The Orphanage, The Impossible ve A Monster Calls filmleriyle tanınan J.A. Bayona'nın yönetmen koltuğunda oturduğu, Christ Pratt ile Bryce Dallas Howard'ın başrollerinde yer aldığı Jurassic World: Yıkılmış Krallık, Jurassic World'ün dinozorlar tarafından yıkılmasının üzerinden dört yıl sonra, adada yanardağının harekete geçmesiyle Owen ve Claire'in dinozorları kurtarma çabasını konu ediniyor. Dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat toplayan beşinci filmi olan Jurassic World'ün devam filmi, özellikle Jurassic Park evreni hayranları için bu ayki vizyon takiviminin öne çıkan yapımı...

15 Haziran 2018

George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon gibi isimlerin yer aldığı, Steven Soderbergh'in yönetmenliğini üstlendiği modern Ocean's serisinin spin-offu olan Ocean's 8, Danny Ocean'ın en az onun kadar işgüzar ve zeki kardeşi Debby Ocean ve oluşturduğu yeni bir ekibinin Metgala'da büyük bir soygun tertip etmesini anlatacak. Filmin oyuncu kadrosunda Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter gibi önemli isimler yer alıyor.

22 Haziran 2018

Prömiyerini gerçekleştirdiği Toronto Film Festivali'nden sonra onlarca festivalde daha gösterilen, Michael Pearce'ın yazıp yönettiği Canavar (Beast), yaşadığı küçük adada bir yabancıya aşık olmasıyla baskıcı ailesini ve tanıdıklarını karşısına alan Moll'un hikâyesini ele alıyor. Beast, Moll'un aşık olduğu yabancı Pascal'ın bir seri katil olduğuyla ilgili dedikoduların çıkmasıyla farklı bir noktaya evriliyor.

29 Haziran 2018

Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini üstlendiği; Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro gibi isimlerin yer aldığı Sicario, bir FBI ajanının gözünden ABD-Meksika sınırındaki  devlet-kartel savaşında safların nasıl da muğlaklaştığını gözler önüne seriyordu. Suburra filmiyle tanınan Stefano Sollima'nın yönetmen koltuğunu devraldığı devam filmi Sicario: Day of the Soldado ise, ilk filmde yer alan tetikçi Alejandro ve federal görevli Matt'in hikâyelerini anlatmaya devam ediyor. Benicio Del Toro ve Josh Brolin Sicario'daki rollerine geri döndüğü filmde, ikiliye Isabela Moner ve Catherine Keener gibi isimler eşlik ediyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.