Hayao Miyazaki'nin son filmi The Boy and the Heron'dan fragman yayınlandı

14.109 Gösterim
8 Eylül 2023 14:47
Hayao Miyazaki'nin son filmi The Boy and the Heron'dan fragman yayınlandı

Hayao Miyazaki'nin 10 yıl aradan sonra gelen ve son filmi olduğunu belirttiği The Boy and the Heron'dan fragman yayınlandı. Japonya'da hiçbir tanıtımı yapılmadan vizyona giren film, ülkede 2023'ün en çok hasılata ulaşan 4. filmi oldu.


2013 yapımı Rüzgar Yükseliyor (The Wind Rises) ile emekli olduğunu açıklayan Hayao Miyazaki, pandemiden sonra son bir film için dönüş yapacağını açıklamıştı. Usta sinemacının senaryosunu Genzaburô Yoshino ile birlikte kaleme aldığı The Boy and the Heron, Studio Ghibli tarafından alınan alışılagelmedik kararla hiçbir görsel tanıtımı yapılmadan (filme dair tek görsel, gizemli afişiydi) temmuz ayında Japonya'da gösterime girmiş ve yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Japonya'da şimdiye kadar 52 milyon dolar hasılata ulaşan The Boy and the Heron, ülkede bu yılın en çok hasılata ulaşan 4. filmi konumunda.

 

Genç Mahito'nun terk edilmiş bir kulede farklı bir diyara açılan bir portal bulmasıyla gelişen olayları konu edinen film, Japonya dışındaki ilk gösterimini Toronto Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Filmden yayınlanan fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.