Harry Potter ve Felsefe Taşı, Çin'de yeniden vizyona girdiği hafta sonunda $13,6 milyon hasılat elde etti

3.687 Gösterim
17 Ağustos 2020 17:40
Harry Potter ve Felsefe Taşı, Çin'de yeniden vizyona girdiği hafta sonunda $13,6 milyon hasılat elde etti

Uzakdoğu'da sinemalardaki normalleşme süreci devam ediyor. Çin'de tekrardan gösterime giren Harry Potter ve Felsefe Taşı, hafta sonunda $13,6 milyon hasılat elde etti.


Mevcut koşullar göz önüne alındığında Box Office ABD'nin kendini toparlamasının uzun süreceği iyice ayyuka çıkarken, Uzakdoğu ülkelerinde bilakis box office sonuçlarında olumlu olarak değerlendirilebilecek bir artış gözleniyor. Sinemaların tekrar faaliyete geçmeye başladığı Çin'de, 4K ve 3D olarak restore edilmiş versiyonuyla tekrardan gösterime giren Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Sorcerer's Stone), hafta sonunda 16 bin perdede $13,6 milyon hasılat elde etmeyi başardı. Bu hasılatın $2,1 milyonu ise 594 IMAX salonundan geldi. Felsefe Taşı Çin'de elde ettiği bu hasılatla birlikte dünya genelinde $997,8 milyon hasılata erişti ve Harry Potter serisi içerisinde $1 milyar baremini aşmayı başaran ikinci yapım olmaya hayli yaklaşmış oldu. Çin'de hafta sonu toplam hasılat ise, bir önceki hafta sonuna göre %65 artış ile $26,7 milyon olarak gerçekleşti.

 

Güney Kore'de yeni normal döneminde oluşturulan efektif vizyon takvimi, sonuçlarını vermeye devam ediyor. Innocence, Alive, Peninsula, Steel Rain 2 gibi belli aralıklarla vizyona giren filmlerle toparlanma sürecini diğer ülkelere nazaran daha sağlıklı geçiren Kore sinemalarının yüzü, vizyondaki ilk 12 gününde $26,5 milyon hasılat elde eden Deliver Us From Evil ile bir kez daha güldü. 

 

Kaynak: Deadline, Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.