Harry Potter serisi HBO tarafından diziye uyarlanıyor

5.777 Gösterim
4 Nisan 2023 14:01
Harry Potter serisi HBO tarafından diziye uyarlanıyor

Warner Bros., her bir kitabın bir sezona uyarlanacağı Harry Potter dizisi için J.K. Rowling ile görüşüyor. J.K. Rowling ile dizinin senaryosunu yazması için değil, dizide yapımcı olarak yer alması için görüşüldüğü belirtiliyor.


Uzun süredir devam eden HBO'nun Harry Potter dizisi hakkındaki söylentilere, Deadline kaynakları tarafından yeni bir bilgi daha eklendi. HBO Max henüz yazarları ve yaratıcı ekiplerin belli olmadığı projede, yaratıcı yapımcı olarak J.K. Rowling ile anlaşma masasına oturdu.

 

HBO Max ve WarnerMedia birkaç yıl önce olası bir Harry Potter dizisi üzerine araştırmalara başlamıştı. O dönem Warner Bros.'un Çocuklar, Genç Yetişkinler ve Klasikler bölümü başkanı olan, ayrıca tema parkları, Wizarding World, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar'ı kapsayan yan ürünlerin de yöneticisi Tom Ascheim, bu projeyi yönetmesi için kıdemli temsilci olarak görevlendirilmiş ve araştırmalara başlamıştı.

 

Görünen o ki Tom Ascheim'in şirketten ayrılması HBO Max'in bu projeden geri adım atmasına sebep olmamış ve Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, serinin her bir kitabına odaklanılacağını vurgulamıştı.

 

Harry Potter 20. yıl buluşmasıyla elde edilen başarı ve Hogwarts Legacy ile tekrar gündeme gelen serinin muhtemel dizisinde her bir kitabın bir sezon olarak planlandığı aktarıldı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.