Harry Potter öncesini anlatan "Fantastic Beasts" çekimlerine başlandı.

3.865 Gösterim
25 Ağustos 2015 00:00
Harry Potter öncesini anlatan "Fantastic Beasts" çekimlerine başlandı.

Warner Bros., J.K. Rowling'in yazdığı ve David Yates'in yönettiği, merakla beklenen yeni film "Fantastic Beasts and where to Find Them"in çekimlerine 17 Ağustos'ta İngiltere'de başladı. Bu yeni macera, J.K. Rowling'in yarattığı ve tüm zamanlarda en çok gişe hasılatı yapan bir seriye dönüşen, Harry Potter'dan tanıdığımız büyücülük dünyasında geçiyor. Filmin yönetmeni aynı zamanda son dört Harry Potter'ı da yöneten David Yates.


Oscar'lı İngiliz oyuncu Eddie Raymond (Theory of Everything - Herşeyin Teorisi), Newt Scamander adında büyücülük dünyasına egemen büyücüsünü canlandıran baş karakter olarak karşımıza çıkacak. Scamander büyülü yaratıkları nerede bulacağını yazan bir kitabı bulmak için New York'a gidiyor. Hikaye Harry Potter ve arkadaşlarında çok daha önce meydana gelen olayları anlatacak ve Scamander'ın buluşları okulda çocukların ders kitaplarında yararlandığı bilgiler haline gelecek.

Filmde ayrıca Katherine Waterson (Inherit Vice) Tina, Alison Sudol (Dig, Transparent) kardeşi Queenie, Dan Fogler Jacob, şarkıcı Ezra Miller Credence, Samantha Morton (In America, Sweet and Lowdown) Mary Lou, Jenn Murray Chasity, yeni bir yüz Faith Wood Modesty ve Colin Farrell (True Dedective) ise büyücü Graves'i canlandıracak.

J.K. Rowling'in ilk senaryo denemesi olan, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Harry Potter'da varolan öğrencilerin aynı adlın kaynak kitabından esinlenerek yaratılmış. Filmin yapımcıları, Harry Potter'ın tüm serilerinde yapımcı olarak yeralan David Haymen'ın yanı sıra J.k. Rowling, Steve Kloves ve Lional Wigram.

Vizyon tarihi 18 Ksım 2016 olarak belirlenen, 3 boyutlu ve IMAX olacak olan Fantastic Beasts and where to Find Them'in kamera arkasıda hayli prestijli bir grup tarafından oluşturulmuş. Görüntü Yönetmeni Philippe Rousselot (Sherlock Holmes), 3 kez Oscar kazanmış prodüksiyon tasarımcısı Stuart Craig (The English Patient, Dangerous Liaisons, Gandhi, Harry Potter serisi), yine 3 kez Oscar almış kostüm tasarımcısı Colleen Atwood (Chicago, Memoirs of a Geisha, Alice in Wonderland), Oscar'lı görsel efekt süpervisörü Tim Burke (Gladiator, the Harry Potter serisi) ve Oscar adayı olmuş Christian Manz (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları bölüm 1) gibi isimler bunlardan bazıları.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.