Gündem sebebiyle izlenesi 5 politik film

3.038 Gösterim
9 Kasım 2016 11:10
Gündem sebebiyle izlenesi 5 politik film

Yakın dönemin üzerine en çok konuşulan seçimlerinden biri Amerika'da gerçekleştirildi. Gündeme binaen sinema tarihinde yer edinen politik filmlerden örneklere değinelim.


Donald Trump'ın başkanlığı kazanmasıyla sonuçlanan ABD seçimleri, sonucunun yanı sıra 18 ay süren ve iftiralar, skandallar, nefret söylemleriyle dolu başkan adaylarının kampanyaları ile de hatırlanacak. Biz de bu gündemin vesilesiyle, politik iklimleri farklı biçimlerde ele alan, kendi türlerinde başarılı 5 filmi öneri olarak sunalım dedik.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Stanley Kubrick'in filmografisinde özel bir yere sahip olan Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, üç farklı karakteri canlandıran Peter Sellers'ın performansı ile büyüyen, Soğuk Savaş dönemini odağına alan bir kara komedi.

All the President's Men (1976)

All the President's Men, son bir yıl içerisinde skandallarla geçen bir seçim yarışına ev sahipliği yapan ABD tarihinin en büyük skandallarından Watergate'in ortaya çıkışını ele alıyor. Dustin Hoffman ve Robert Redford gibi iki yıldız oyuncunun başrolünde yer aldığı yapım, gazetecilik ve politika üzerine yapılmış en başarılı filmlerden biri.

Frost/Nixon (2008)

All the President's Men, Watergate skandalının ortaya çıkış sürecini anlatırken, 2008 yapımı Frost/Nixon, Başkan Nixon'ı istifaya sürükleyecek skandalın ortaya çıkmasından sonra Nixon'ın David Frost'a verdiği ünlü söyleşileri odağına alıyor.

In the Loop (2009)

Politik satire yakın dönemden başarılı bir örnek ise In the Loop. Bir İngiliz bakanın yaptığı açıklama sonrası Ortadoğu üzerine İngiltere ve ABD arasındaki artan gerilimi ve çözüm süreci için bir araya gelen politikacıları odağına alan film, İngiliz mizahı ile politik taşlamayı bir potada eritiyor.

Lincoln (2012)

İç Savaş'ın gölgesinde, köleliği sonlandırmak için kendi kabinesinden bile arzuladığı desteği göremeyen Abraham Lincoln'ün hikâyesini anlatan film, oynadığı her karaktere büyük bir dönüşüm geçirerek bürünen Daniel Day-Lewis'in performansı ve Steven Spielberg'in rejisi ile öne çıkıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.