Godzilla vs. Kong, Çin'de $70 milyonla açılışını gerçekleştirdi

3.032 Gösterim
29 Mart 2021 13:55
Godzilla vs. Kong, Çin'de $70 milyonla açılışını gerçekleştirdi

Hafta sonunda Çin'de gösterime giren Godzilla vs. Kong, ilk üç günde $70 milyon hasılat elde etti ve 2020 ile 2021 içerisinde Çin'de en iyi açılış yapan yabancı film oldu. Yine pandemi döneminde gösterime giren Tenet, Çin'de açılış hafta sonunda $30 milyona ulaşabilmişti.


Son iki filmi (Kong: Skull Island ve Godzilla: King of the Monsters), Çin'de ABD'de elde ettiğinden daha fazla hasılata ulaşan MonsterVerse serisinin dördüncü filmi Godzilla vs. Kong, Çin'de geçen hafta sonu gösterime girdi. Batı ülkelerinde Sincan Uygur Özerk Bölgesi hakkında yapılan uyarılar nedeniyle Çin genelinde Batı menşeli her şeye bir boykot çağrısı olsa da, Godzilla vs. Kong, beklentilerin üzerine çıkarak ilk hafta sonunda $70 milyon hasılat elde etti ve 2020 ile 2021 yılları içerisinde Çin'de en iyi açılış yapan yabancı film oldu. Film böylelikle, yine pandemi döneminde gösterime giren Tenet'in açılışının 2 katından fazlasına ulaştı. Tenet, Çin'de açılış hafta sonunda $30 milyona erişebilmişti.

 

$70 milyonluk açılışının $9,4 milyonunu IMAX sinemalardan elde eden film, dünya genelinde gösterime girdiği ülkelerde elde ettiği hasılat da eklendiğinde, global olarak üç günde $122 milyona ulaşmış oldu. Film, ABD'de 31 Mart'ta sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlanacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.