Gain’den izleyiciyi doğa ve lezzetle buluşturan yapım: Sakin

2.189 Gösterim
31 Mart 2021 13:38
Gain’den izleyiciyi doğa ve lezzetle buluşturan yapım: Sakin

Şef olma hayali olan birçok insana ilham veren Zeynep Pınar Taşdemir’in şehir hayatından uzak, köy hayatıyla iç içe yaptığı yemekleri izleyiciye keyifle sunan içerik Sakin, yeni bölümleriyle Gain üzerinde yayın hayatına devam ediyor.


Hem görsel hem de işitsel olarak rahatlatıcı bir deneyim sunan Sakin, ASMR türünde bir içerik. Açılımı, “Autonomous Sensory Meridian Response” olan ve otonom duyusal meridyen tepki anlamına gelen bu türün günümüzde YouTube üzerinde yaklaşık olarak 5.2 milyon içeriği bulunmakta. Daha açıklayıcı olmak gerekirse, bu ifadenin Türkçede karşılığı ‘iç gıdıklanması" diyebiliriz. Bu türe verilebilecek en iyi örnek ise “mukbang” adlı, izleyicinin karşısında çekinmeden yemek yenilen video türleridir.

Her pazar günü Gain platformu üzerinde izleyicisiyle buluşan Sakin, her bölümünde farklı köylerde usta şef Zeynep Pınar Taşdemir’in rahatlatıcı bir şekilde tahinli yoğurt soslu brokoli çiçeklerinden, nar ekşili orman meyveleri soslu odun ateşinde pişirdiği ‘tomahawk’a kadar yaptığı yemekleri izleyiciyle buluşturuyor. Her bölümü farklı bir köyde geçen içeriğin ilk üç bölümü; Kocaeli, Narköy ve Kartepe ile İstanbul, Balaban Köyü'nde geçmekte.

Şu anda Yeniköy’deki Araka adlı kendi butik restoranını işleten Zeynep Pınar Taşdemir, 2011’de MSA’dan mezun olmuş, 2014’de Changa’da aşçılık yaptıktan sonra Fumee’de şef olmuş ve 2015’de Müzede Changa’da şef olarak çalışmıştır.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.