Gain’den dikkat çekici belgesel: Bir Şifa Bağımlısının İtirafları

3.349 Gösterim
12 Mart 2021 17:30
Gain’den dikkat çekici belgesel: Bir Şifa Bağımlısının İtirafları

Gain orijinal içeriklerinden biri olan, Ela Başak Atakan’ın gerçek hikayesini ele aldığı aynı isimli kitabından uyarlanan Bir Şifa Bağımlısının İtirafları, aktüel bir belgesel serisi olarak karşımıza çıkıyor.


Ela Başak Atakan’ın gerçek hayat hikayesini anlattığı Bir Şifa Bağımlısının İtirafları kitabı çaresizce modern tıptan şifa bulma arayışını anlatıyor.

 

Diş macununu yapmaktan astrolojiye, kurşun dökmeden yogaya ve daha nice şifa arayışlarını konu alan belgesel, farklı bakış açılarındaki insanların toplumsal bazı tapuları yıkmaya yönelik eylemlerini konu alıyor. Kitabın yazarı Ela Başak Atakan’ın çocuğunun başına gelen hastalık için tıpta hiçbir çözüm bulunamazken modern tıp ile başlayan şifa arayışı zaman içerisinde bambaşka bir boyuta ulaşıyor.

 

 

Modern zaman şamanları, nefes terapistleri, onlarca çeşit yoga, astroloji gibi konulara değinen Bir Şifa Bağımlısının İtirafları, insanların şifa arayışına tarafsız bir yönden bakmamızı sağlıyor. Şifa arayışını mizah ile harmanlayan bu mini belgesel serisi, izleyenleri modern tıptan, antik çağlara dayanan şifa yöntemlerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Yönetmen koltuğunda Caner Özyurtlu’nun oturduğu Bir Şifa Bağımlısının İtirafları'nın belgesel uyarlamasını GAİN’de izleyebilirsiniz.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.