GAİN, Rams Türkiye tarafından satın alındı

5.779 Gösterim
25 Nisan 2023 17:21
GAİN, Rams Türkiye tarafından satın alındı

Türkiye'nin yerli yatırımla 2020 Aralık ayında kurulan dijital platformu olarak yayın hayatına başlayan GAİN, Rams Türkiye Grubu tarafından satın alındı. GAİN'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak, GAİN'in kurucusu Gözde Akpınar 1 Haziran'a kadar görevini devam ettirecek.


"Kaliteli zaman, değerli içerik" mottosuyla Aralık 2020 tarihinde yerli yatırımla yayın hayatına başlayan dijital platform olan GAİN, kısa sürede 2 milyon kullanıcıyı aşmasının ardından Rams Türkiye tarafından satın alındı.

 

İlgili satın alma sürecinde GAİN kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak 1 Haziran tarihine kadar görevine devam edecek olan Gözde Akpınar süreçle ilgili düşüncelerini açıkladı:

 

"Üç yıldan fazla bir süredir devam eden GAİN yolculuğumuzda, önemli bir karar aldık. Hepimizin ortak mücadelesiyle, sıfırdan bugünlere getirdiğimiz şirketimiz artık yeni bir döneme giriyor. Bugün itibarıyla GAİN’in bütün hisselerinin Rams Türkiye tarafından satın alınması için el sıkışmış bulunmaktayız. Türkiye’nin yüzde yüz yerli yatırımla kurulan dijital platformu olan GAİN için ilk günden beri hayalimiz, ülkemizden globale açılan bir marka yaratmaktı. Global dev rakiplerimizin olduğu sektörde, bize inanan ekibimiz ve iş ortaklarımızla birlikte farklı işler yaparak izleyicilerimiz ile birbirimizi daha iyi anlayarak güçlü bir bağ kurduk. Bu satışın ülkemiz için hayırlı olmasını ve bu bağın gelişerek sürmesini diliyorum."

 

Her yaştan ve her tarzdan izleyiciye hitap eden kataloğuyla kurulduğu günden itibaren yüzde 90 oranında orijinal içerikli yayın yapan GAİN, Türkiye’nin usta oyuncularını ve ekiplerini bir araya getiren Ayak İşleri, Hamlet, Aslında Özgürsün, 10 Bin Adım, Metot, Terapist, Cezailer ve Etkileyici gibi yapımlara imza attı. BBC Studios işbirliği kapsamında, BBC First dizilerini üyeleriyle buluşturdu. Yeryüzü ve insan belgeselleri, canlı talk show’lar ve aktüalite programları ve son dönemde canlı haber yayınlarıyla izleyici kitlesini daha da genişletti. 

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.