Gain'in yeni belgeseli Yatırım Tavsiyesi Değildir yayınlandı

3.088 Gösterim
15 Mart 2022 17:35
Gain'in yeni belgeseli Yatırım Tavsiyesi Değildir yayınlandı

Gain'in, borsa ve kripto para piyasalarıyla ilgili merak edilenleri incelediği ve Türkiye'nin yatırımcılık tarihine eğlenceli bir bakış atan 4 bölümlük yeni belgeseli Yatırım Tavsiyesi Değildir yayınlandı.


Alanında uzman öğretim üyeleri, finans danışmanları ve amatör yatırımcılar gibi birçok kişinin, borsa, piyasalar ve coin dünyası üzerine tecrübelerini, bilgi ve yorumlarını izleyici ile paylaştığı yeni belgesel serisi Yatırım Tavsiyesi Değildir yayınlandı. Yatırım dünyasının en ciddi yönlerini dahi izleyiciyi teknik detaylara boğmadan, gülümseterek ve enerjik bir tarzda aktaran 4 bölümlük belgesel, Gain'de izleyiciyle buluşuyor.

 

Yönetmenliğini Utku Uçar'ın, yapımcılığını ise Serkan Çakarer'in üstlendiği programın ilk yarısında, İstanbul Borsası’nın ve Türk yatırımcılığının Tahtakale yıllarından günümüze kadarki tarihi farklı yönleriyle ele alınıyor. O dönemde piyasaların nasıl şekillendiği, büyük getiri ve düşüş dönemleri, sistemin halen süren sorunları, kur krizleri ve yatırımcının psikolojik travmaları gibi başlıklara değiniliyor. Pandemi sonrasındaki yatırımcı yığılması, yabancı yatırımcıların son dönemdeki çıkışları, yeni yatırımcı profili gibi güncel konular da yorumlanıyor.

 

Borsa ve kripto para piyasalarıyla ilgili merak edilenleri eğlenceli bir şekilde ele alan Yatırım Tavsiyesi Değildir'in ikinci yarısında ise son 10 yıla damga vuran kripto para dönüşümüne yer veriyor. Kripto para yatırımcıları, bu alandaki öncü kurumların kurucusu girişimciler, ethereum madencileri ve stratejistler söz alıyor. Coin dünyasında olanlar, kalkın parası olarak tanımlanan kripto paraya getirilen yasaklar, yüksek meblağları umutla coin’e bağlayıp panik satışlarıyla büyük zarar edenlerin hikâyeleri ve kripto influencer’larının etkisi gibi noktalar dikkat çekiyor. 
 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.