GAİN'in festival seçkisinde izleyebileceğiniz 6 yabancı film

1.620 Gösterim
19 Eylül 2022 16:42
GAİN'in festival seçkisinde izleyebileceğiniz 6 yabancı film

GAİN'in festival seçkisinde yer alan, Cannes'dan BAFTA'ya birçok ödül töreni ve festivalde boy göstermiş, kimisi Oscar ödüllü 6 yabancı filmi derledik. 


Secreto de Sus Ojos (Gözlerindeki Sır/The Secret In Their Eyes)

Eduardo Sacheri'nin La pregunta de sus ojos adlı romanından uyarlanan 2009 yılı Arjantin-İspanya ortak yapımı olan film, emekli bir hukuk müşavirinin geçmişteki çözülmemiş tecavüz-cinayet davalarından birine ve amirine olan karşılıksız aşkına bir çözüm bulmayı umarak bir roman yazmasıyla yaşananları konu alıyor. El Secreto de Sus Ojos, 2010'da Arjantin adına Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarıştığı Oscar'ı kazanmıştı.

 

Yönetmen: Juan Jose Campanella

Oyuncular: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago, Javier Godino, Guillermo Francella

Senaryo: Eduardo Sacheri, Juan Jose Campanella

Süre: 129 dakika

 

Le scaphandre et le papillon (Kelebek ve Dalgıç/The Diving Bell and Butterfly)

Jean-Dominique Bauby'nin anılarına dayanan 2007 yılı yapımı Fransız filmi, sol gözü hariç bütün bedeni felç geçiren ve öyle yaşamak zorunda kalan Elle editörü Jean-Dominique'in gerçek hikâyesini konu ediniyor. Cannes Film Festivali'nde, Altın Küre'de ve BAFTA'da çeşitli ödüller kazanan Le scaphandre et le papillon, 2008'de 4 dalda Oscar adayı olmuştu.

 

Yönetmen: Julian Schnabel

Oyuncular: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie Josee Croze, Max von Sydow, Anne Consigny, 

Senaryo: Ronald Harwood

Süre: 112 dakika

 

Den skyldige (Suçlu/The Guilt)

2018 yılı yapımı Den skyldige, kaçırılan bir kadının aramasını yanıtlayan acil aramalardan sorumlu bir polis memurunun kendini zamanla yarıştığı bir olaylar silsilesinin içinde bulmasıyla yaşananları konu alıyor. 2018 Sundance Film Festivali'nde İzleyici Ödülü'ne layık görülen Danimarka yapımı filmin Jake Gyllenhaal'lu Hollywood uyarlaması ise 2021'de ekranlara gelmişti.

 

Yönetmen: Gustav Möller

Oyuncular: Jakob Cedergren, Jacob Lohmann (ses), Laura Bro (ses), Morten Suurballe (ses), Jessica Dinnage (ses)

Senaryo: Emil Nygaard Albertsen, Gustav Möller

Süre: 85 dakika

 

Dabba (Sefer Tası, The Lunchbox)

2013 yapımı film, Mumbai'nin meşhur sefer tası dağıtım sisteminde yapılan yanlış bir teslimat sonucu yolları kesişen genç bir kadın ile yaşlı bir adamın sefer tası içindeki notlar aracılığıyla iletişime devam etmesiyle yaşananları anlatıyor. Hindistan yapımı Dabba, 2015 yılında BAFTA'da Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne aday olmuştu.

 

Yönetmen: Ritesh Batra

Oyuncular: Irrfan Khan, Nitrat Kaur, Bharti Achrekar, Nakul Vaid, Nawazuddin Siddiqui 

Senaryo: Ritesh Batra

Süre: 105 dakika

 

Diarios de motocicleta (Motosiklet Günlüğü/The Motorcycle Diaries)

Che Guevara’nın arkadaşı Alberto Granado'yla çıktığı motosiklet yolculuğunu anlattığı anılarına dayanan 2004 yılı yapımı film, ikilinin 1950'li yıllarda Güney Amerika'yı dolaşırken yaşadıklarını konu alıyor. Yapımcıları arasında Robert Redford'un yer aldığı Diarios de motocicleta, Al oto Mado del rio ile En İyi Özgün Şarkı dalında Oscar'a ulaşmıştı.

 

Yönetmen: Walter Salles

Oyuncular: Gael Garcia Bernal, Rodrigo De la Serna, Mía Maestro, Mercedes Moran, Jean Pierre Noher, Facundo Espinosa

Senaryo: Jose Rivera

Süre: 126 dakika

 

Druk (Körkütük/Another Round)

2021'de Oscar'da Yabancı Dilde En İyi Film ödülünü kazanan Danimarka yapımı Druk, her gün belli bir seviyede alkol alarak hayat standartlarının yükseleceğine dair deneyi, sıkıcı rutinlerinin dışına çıkmak ve hayatlarında neler olacağını keşfetmek için kendi hayatlarına uygulamaya karar veren dört lise öğretmeninden oluşan bir arkadaş grubunun hikâyesini anlatıyor.

 

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie, Helene Reingaard Neumann, Susse Wold

Senaryo: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

Süre: 117 dakika

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.