Gain'den yeni bir mini belgesel serisi: Şaka Bi’ Yana

2.304 Gösterim
7 Nisan 2022 11:22
Gain'den yeni bir mini belgesel serisi: Şaka Bi’ Yana

Mesut Süre, Cem İşçiler, Buse Sinem İren, Aslı Akbay gibi sevilen komedyenlerin stand-up sahnesinin ardındaki hayatlarını mercek altına alan mini belgesel serisi Şaka Bi' Yana, Gain kataloğunda yerini aldı.


Sevilen stand-up’çılar Mesut Süre, Cem İşçiler, Cihan Talay, Baturay Özdemir, Buse Sinem İren, Aslı Akbay, Oktay Şenol ve Rüya Aslangül'ün seyirciyle sahne dışındaki hayatlarının gerçeklerini paylaştığı mini belgesel serisi, 1 Nisan'da yayınlanan ilk bölümüyle Gain ekranlarında izleyiciyle buluştu. İlk bölümünde "Stand-up’çılar nasıl ailelerden geliyor?", "Şakalarına hiç gülünmediğinde ne hissediyor?", "İzleyicinin nabzına göre akışı değiştiriyor mu?" gibi soruların peşinden giden programın ikinci ve üçüncü bölümleri 8 ve 15 Nisan Cuma günleri Gain'de yerini alacak.

Şaka Bi' Yana'da bir yandan sosyal medyanın kitle oluşturmadaki etkisi, komedyenlerin ilk defa sahneye çıktıkları anlar, stand-up’ın para kazandırıp kazandırmadığı, şakası yapılamayanlar, ofansif mizah, politik doğruculuk ve otosansür gibi konular ele alınırken bir yandan internette, sokakta, açık mikrofonda ve gösteri salonlarında binlerce kişiyi güldüren komedyenlerin stand-up dünyasına adım atarken yaşadıkları zorluklar, kurdukları hayaller, hikâyelerine çekmek zorunda oldukları sınırlar ve seyirciyle kurdukları ilişkiler anlatılacak.

 

Yönetmenliğini Sertaç Selvi ve Murat Onur Öner'in üstlendiği 3 bölümlük mini belgesel serisi Şaka Bi' Yana'nın 1. bölüm tanıtımına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.