Gain'den ilham verici bir belgesel: Özgürlük Kaç m²?

2.698 Gösterim
24 Aralık 2021 14:26
Gain'den ilham verici bir belgesel: Özgürlük Kaç m²?

Gain'in orijinal yapımı olan, hayatın anlamını özgürlükte bulmuş ve doğadaki küçücük evlerinde kocaman bir hayat kurmuş insanların hikâyelerini anlatan Özgürlük Kaç m²?, bir mini belgesel serisi olarak seyircinin karşısına çıkıyor.


Hayatın anlamını özgürlükte bulmuş ve bazen denizin dibinde, bazen tepenin üzerinde, bazen bir vadide ama ille de doğanın içinde minicik evlerinde kocaman bir hayat kurmuş insanları anlatan mini belgesel serisi Özgürlük Kaç m²?, hayallerindeki hayata kavuşan bu insanların değişim hikâyelerine ve ilham veren evlerine odaklanıyor. Datça, Alaçatı, Göcek, İğneada ve Urla'da yapılan çekimler, birbirinden farklı hayatları gözler önüne seriyor. 

 

Küçük evlerdeki büyük hayatları ele alan belgesel 6 bölümden oluşuyor. İlk bölümde; Datça'da yolun, elektriğin, suyun olmadığı bir yerde kendi elleriyle taş, toprak ve kerpiçten yaptığı evinde yaşayan Cem Tan'ın, 2. bölümde; Mardin'den bir çantayla Alaçatı'ya gelip olmayan şartlarını zorlayarak sörf öğrenmeyi başararak dünya çapında bir eğitmen olan ve bugün bir karavanda yaşayan Abdürrahim Korkmaz'ın, 3. bölümde; Göcek’te Huzur Vadisi’nde adını verdiği Kelebekler ve Haller Çiftliği’nde dış mekanı küçük evlerle birleştirerek doğanın içinde bir yaşam alanı yaratan Ali Emrah Ustacı'nın, 4. bölümde; İğneada'da Longoz ormanlarında atıksız mutfak ve topraktan tabağa üzerine çalışıp ekolojik bir hayat sürdüren Şef Tuba Gürcan'ın hikâyeleri anlatılıyor.

Son iki bölümde Urla'ya giderek; önce şarap bağlarının arasında kendisine bir çalışma ve yaşam alanı yaratan, mobil uygulamalar alanında başarılı işlere imza atan Cem Ortabaş’ın, son olarak da doğanın içinde kaybolan yaşam alanında çalışan, üreten, ilham bulan ve ilham veren Kaan Ortabaş'ın kullanılmış konteynırlardan yaratılan mekanlarına konuk olan belgeselin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.