GAİN'de izleyebileceğiniz 7 dönem dizisi

4.503 Gösterim
21 Aralık 2022 14:20
GAİN'de izleyebileceğiniz 7 dönem dizisi

GAİN ekranlarında izleyebileceğiniz birbirinden dikkat çekici hikâyeleriyle tarihin farklı dönemlerinden kesitler sunan yabancı dizileri derledik. 


The Pursuit of Love

Nancy Mitford'un aynı adlı romanından uyarlanan 2021 yılı yapımı The Pursuit of Love, İkinci Dünya Savaşı öncesi Avrupa’da yaşayan karizmatik ve korkusuz Linda Radlett ile en yakın arkadaşı/kuzeni Fanny Logan'ın aşk ve evlilik arzusuyla tutuşarak ideal kocayı aramalarını konu alıyor. Emily Mortimer'ın yazıp yönettiği üç bölümlük mini dizide, Lily James, Andrew Scott, Emily Beecham, Dominic West, Dolly Wells, John Heffernan gibi oyuncular rol alıyor.
 

The Durrells

Gerald Durrell'in otobiyografik kitaplarına dayanan The Durrells, 1935'te ani bir kararla Bournemouth'tan Yunanistan’ın Korfu adasına taşınan Durell ailesini merkezine alıyor. Simon Bye tarafından uyarlanan dizinin toplamda 26 bölümden oluşan 4 sezonu bulunuyor. The Durrells'ın kadrosunda Keeley Hawes, Milo Parker, Josh O'Connor, Daisy Waterstone ve Callum Woodhouse gibi isimler yer alıyor.

Hotel Portofino

Matt Baker'ın yaratıcılığını yaptığı Hotel Portofino, Benito Mussolini faşizminin yükselişte olduğu 1920'lerin İtalya Rivierası'nda yaşayan karakterleri merkezine alıyor. 2022 yılı yapımı dizinin kadrosunda Natascha McElhone, Lucy Akhurst, Louisa Binder, Elizabeth Carling, Oliver Dench, Pasquale Esposito ve Rocco Fasano gibi isimler yer alıyor. Hotel Portofino altı bölümlük ilk sezonun yayınlanmasından kısa süre sonra ikinci sezon onayını almıştı.

The North Water

Ian McGuire'ın ilk basımı 2016 yılında yapılan aynı adlı romanından Andrew Haigh tarafından televizyona uyarlanan The North Water, 1850'lerin sonlarında bir balina avı seferi için Kuzey Kutbu'na doğru yola çıkan Volunteer adlı gemide doktor olarak görev yapmaya başlayan eski bir ordu cerrahının hayatta kalma mücadelesine dönüşen hikâyesini anlatıyor. 2021 yılı yapımı mini dizinin kadrosunda Colin Farrell, Jack O'Connell, Stephen Graham, Tom Courtenay ve Peter Mullan gibi oyuncular bulunuyor. 

Les Misérables

Bridget Jones's Diary, The Three Musketeers, House of Cards gibi yapımlarda senaristlik yapan Andrew Davies tarafından televizyona uyarlanan Les Misérables, Napolyon sonrası Fransa’sında, Paris bir kez daha çalkantılı bir dönemin eşiğindeyken Jean Valjean ile gözü kara müfettiş Javert arasında yaşanan kovalamacayı anlatıyor. Altı bölümlük mini dizinin yönetmen koltuğunda Tom Shankland otururken, oyuncu kadrosunda Dominic West, Lily Collins, David Oyelowo, Adeel Akhtar ve Olivia Colman gibi isimler yer alıyor.

Atlantic Crossing

Alexander Eik'in yaratıcılığını yaptığı Atlantic Crossing, İkinci Dünya Savaşı'nın trajik olayları sırasında ülkesi ve evliliği için savaşan Norveç'in veliaht prensesi Märtha'nın hikâyesini anlatıyor. 2020 yılı yapımı mini dizi, 8 bölümden oluşuyor. Sofia Helin ve Tobias Santelmann'ın veliaht prenses Märtha ve veliaht prens Olav'ı canlandırdığı dizide prensesle romantik bir ilişki içerisinde gösterilen Amerikan Başkanı Franklin Roosevelt'e Kyle MacLachlan hayat veriyor. 

Cranford

Elizabeth Gaskell'ın 1849-1858 arası yayınlanan hikâyelerinden Sue Birtwistle ve Susie Conklin tarafından televizyona uyarlanan Cranford; 1840’larda kadınlar tarafından yönetilen, dedikodu ve romantizmin çok sevildiği bir kasabada yaşananları mercek altına alıyor. Judi Dench, Imelda Staunton, Julia McKenzie, Deborah Findlay ve Barbara Flynn gibi isimlerin rol aldığı dizinin toplamda yedi bölümü bulunuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.