Gain'de izleyebileceğiniz 5 efsane sporcu belgeseli

2.962 Gösterim
16 Haziran 2022 11:00
Gain'de izleyebileceğiniz 5 efsane sporcu belgeseli

Gain, sporun efsane isimleri Maradona, Kobe, Hamilton, Ronaldo ve Messi'ye adanmış en yeni biyografik belgeselleri birbiri ardına yayına aldı. Bu beş özel sporcu için hazırlanan belgeselleri derledik.


Lionel Messi: The Greatest

İlerleyen yaşına rağmen hâlâ dünya klasmanında en üst seviyede performans sergilemeye devam eden ve alanında en iyisi olduğunu her fırsatta kanıtlayan Arjantinli futbol dehası Lionel Messi'nin unutulmaz anlarla dolu yolculuğunu izleyiciye aktarırken “dünyanın en büyük oyuncusu nasıl olunur” sorusunun yanıtını veren 2020 yılı yapımı belgesel, Matt Salmon tarafından yazılıp yönetildi.

Cristiano Ronaldo - The One And Only

Genç yaşlarda başladığı futbol kariyerinde merdivenleri hızla tırmanıp bir ikon haline gelen futbol tarihinin en çok ödül kazanan ikinci oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun tüm zamanların en büyük oyuncularından biri olma yolculuğunu anlatan belgesel, 2020 yılında Matt Salmon tarafından yazılıp yönetildi.

Kobe Bryant: A Tribute

Diğer spor yıldızlarının aksine mesleği dışında da büyük saygı gören ve kariyerine, ailesine, hayır işlerine olan bağlılığıyla kendisine hayran bıraktığı dünyayı geçirdiği trajik kazayla şoka sokan Kobe Bryant'ın hikâyesinin anlatıldığı belgesel, Danielle Winter tarafından yazılıp yönetildi ve ilk kez 2020 yılında yayınlandı.

Lewis Hamilton - The Winning Formula

7 kez dünya şampiyona olan İngiliz Formula 1 sürücüsü Lewis Hamilton’ın cesaret, kararlılık ve hayallerle dolu yolculuğunu uzman görüşleriyle anlatan 2021 yılı yapımı belgesel, Piers Garland tarafından yönetildi.

Maradona: The Greatest Ever

50 yıla yayılan kariyerinde futbola akıl almaz bir beceri katıp defalarca imkansızı başaran bir efsane olan Maradona’nın inanılmaz yaşamını ve başarılarını Alex Ferguson, Paolo Maldini gibi isimlere de mikrofon uzatarak anlatan belgesel, Jordon Hill tarafından yazılıp yönetildi ve ilk kez 2021'de yayınlandı. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.