Gain'de izleyebileceğiniz 10 kısa dram filmi

2.724 Gösterim
27 Aralık 2022 14:50
Gain'de izleyebileceğiniz 10 kısa dram filmi

GAİN ekranlarında izleyebileceğiniz birbirinden farklı hikâyeleriyle dikkat çeken kısa dram filmlerinden öne çıkanları derledik.


Sing

2017'de En İyi Kısa Film dalında Oscar'ı kazanan film, ödüllü bir okul korosunun şöhretinin ardındaki çirkin sırrın, sınıfa yeni gelen kız öğrencinin koroya katılıması sonrasında ortaya çıkışını konu alıyor. Orijinal adı Mindenki olan Macaristan yapımı filmin yönetmen koltuğunda Kristóf Deák oturuyor.

Cru

David Oesch'ün yazıp yönettiği film, Michelin yıldızlı bir restoranda işe girmeyi başaran genç şef aşçı Jeanne'in mutfaktaki acımasız düzende ayakta kalabilmek için bir o kadar acımasız olan şefini etkilemek zorunda kalışını konu alıyor.

Everything Will Be Okay

2016'da En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday olan film, ebeveynleri ayrılmış olan sekiz yaşındaki Lea ve beraber geçirecekleri hafta sonu için onu evden alan babası Simon'ın sıradan bir baba kız buluşması gibi başlayan günlerinin giderek garip bir hâl alışını konu ediniyor. Orijinal adı Alles wird gut olan Almanya yapımı filmin yönetmenliğini Patrick Vollrath üstleniyor.

Bermuda

Erik Warolin'in yazıp yönettiği film, patronu tarafından müşterilere karşı daha arkadaşça davranması söylenen Jonna'nın tek müşteriyle yaptığı kibar bir sohbet gibi görünen şeyin hızla beklenmedik olaylara dönüşmesini konu alıyor.

Over

Jörn Threlfall'ın yazıp yönettiği film, sessiz bir mahalledeki suç mahallini dokuz geniş çekimden gözler önüne seriyor. Gerçek bir olaydan uyarlanan Over'da ilginç bir hikâyenin ortaya çıkışını izliyoruz. 

Drone Strike

Chris Richmond'ın yönettiği film, 4000 mil ötede Afganistan'da cehennem ateşi füzeleri ateşleme işiyle ev hayatını dengelemeye çalışan bir aile babası ve insansız hava aracı pilotu olan Will Brydon'ı merkezine alıyor. 

Last Base

Aslak Danbolt'ın yazıp yönettiği film, ilk kez baba olacağı için paraşütle atlama sporunu bırakmaya hazırlanan fakat öncesinde en yakın arkadaşı Øyvind ile son bir maceraya atılmak isteyen Joachim'i merkezine alıyor

Exit Right

Rupert Höller ve Bernhard Wenger'in birlikte yazıp yönettiği, orijinal adı Ausstieg Rechts olan Almanya yapımı film, siyah bir adam tıklım tıklım dolu bir otobüste asılsız ırkçı tacizin kurbanı olduğunda, sadece bir yolcunun bu duruma razı gelmeyip sakinliğini bozmadan, ırkçı adama kendi yöntemiyle ders vermesini anlatıyor.

Parvaneh

Talkhon Hamzavi'nin yazıp yönettiği, 2015'te En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday olan film, İsviçre dağlarındaki mülteci merkezinde yaşayan Afgan göçmeni Parvaneh'in ailesine para göndermek için Zürih’e gitmesiyle yaşananları anlatıyor.

Toyland

2009'da En İyi Kısa Film dalında Oscar'ı kazanan film, 1942'de Alman bir annenin, oğlunu korumak için Yahudi komşularının 'Toyland'a doğru bir yolculuğa çıkacaklarına inandırmaya çalışmasıyla yaşananları anlatıyor. Orijinal adı Spielzeugland olan Almanya yapımı filmin yönetmen koltuğunda Jochen Alexander Freydank oturuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.