Frozen II, dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat elde eden animasyon filmi oldu

5.859 Gösterim
6 Ocak 2020 12:40
Frozen II, dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat elde eden animasyon filmi oldu

Frozen II, hafta sonu elde ettiği hasılatla birlikte dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat elde eden animasyon filmi oldu.


Geçen yıl Kasım ayında dünya genelinde gösterime giren, 2013 yapımı sevilen animasyon Karlar Ülkesi (Frozen)'nin devam filmi Karlar Ülkesi II (Frozen II), geçen hafta sonunda elde ettiği hasılatla birlikte global olarak $1,325 milyara ulaştı ve dünya genelinde tüm zamanların en çok hasılat elde eden animasyon filmi oldu.

 

Geçen haftayla birlikte, dünya genelinde $1,281 milyar hasılatı bulunan selefi Frozen'ı ve $1,243 milyar hasılatlı İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2)'yi geride bırakan film, ABD'de elde ettiği $449 milyonun yanı sıra Çin'de $118 milyon, Japonya'da $103,8 milyon, Güney Kore'de $96,2 ve Birleşik Krallık'ta $65 milyon hasılat elde ederek animasyon filmler arasında hasılat rekoruna ulaşmayı başardı. Bu noktada şu detayı hatırlatmakta fayda var; geçtiğimiz yıl gösterime giren ve dünya genelinde $1,65 milyar hasılata ulaşan uyarlama Aslan Kral (The Lion King), birçokları tarafından animasyon olarak değerlendirilse de, Disney filmin canlı çekim bir yeniden çevrim olarak görülmesinde ısrarcı olup filmi animasyon kategorisinde değerlendirmiyor. Dolayısıyla film bu rekor kıyaslamalarında yer almıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.