Frank Darabont: "The Shawshank Redemption'ın The Godfather'dan daha iyi olduğunu düşünmek zor"

3.835 Gösterim
12 Eylül 2019 12:50
Frank Darabont: "The Shawshank Redemption'ın The Godfather'dan daha iyi olduğunu düşünmek zor"

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filminin yönetmeni Frank Darabont, IMDb'de listesinin birinci sırasında yer alan filmi hakkında konuştu.


Kullanıcı oylarını baz alan sinema veritabanı sitesi IMDb'nin Top 250 listesinin zirvesinde yer alan Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)'nin, bu ay içerisinde 25. yıl dönümü kutlamaları gerçekleşecek. Bu kapsamda ABD'de 22-25 Eylül tarihleri arasında özel gösterimleri düzenlenecek olan filmin yönetmeni Frank Darabont, Paste Magazine'e verdiği söyleşide film hakkında açıklamalarda bulundu.

The Shawshank Redemption'ın yanı sıra Yeşil Yol (The Green Mile) ve Öldüren Sis (The Mist) gibi Stephen King uyarlamalarına da imza atan Darabont, söyleşide yapım sürecinden filmin haklarını Stephen King'den nasıl aldığına, oyuncu kadrosunun başarılı performansından filmin beklentilerin çok altında kalan gişe sonuçlarına kadar açıklamalarda bulunurken, gelen soru üzerine The Shawshank Redemption'ın IMDb listesinin zirvesinde yer almasıyla ilgili de konuştu:

 

Bu benim için çok gerçeküstü bir durum. Listeye baktığımda tabii ki de The Godfather'ı, Citizen Kane'i görüyorum ve insan düşünmeden edemiyor, 'Shawshank gerçekten de The Godfather'dan daha iyi mi?' Buna inanmak biraz zor geliyor bana. Fakat bu konularda nihai yargıyı yapacak olan her zaman seyircinin kendisidir. Muazzam tatmin edici bir şey tabii.

$25 milyon bütçeye sahip olan The Shawshank Redemption, 1994 yılında gösterime girdiğinde ABD'de yalnızca $28,34 milyon hasılat elde edebilmişti. Fakat Darabont'un 1999'da gösterime giren bir diğer Stephen King uyarlaması Yeşil Yol (The Green Mile), dünya genelinde $286,8 milyon hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.