Francis Ford Coppola'nın yeniden kurgulayarak sonunu değiştirdiği The Godfather Part III seyirciyle buluşacak

6.366 Gösterim
4 Eylül 2020 16:20
Francis Ford Coppola'nın yeniden kurgulayarak sonunu değiştirdiği The Godfather Part III seyirciyle buluşacak

Baba (The Godfather) üçlemesine imza atan Francis Ford Coppola, üçüncü filmi yeniden kurgulayarak finalinde değişikliklere gittiği The Godfather Part III'nin yeni yönetmen kurgusunu seyirciyle buluşturacak.


Tüm zamanların en iyi filmleri listelerinde başı çeken filmlerden olan Baba (The Godfather)'ya gelen devam filmi Baba 2 (The Godfather Part II), en az ilk film kadar başarılı bulunmuştu. Fakat ikinci filmden 16 yıl sonra gelen üçlemenin final bölümü Baba 3 (The Godfather Part III), eleştirel anlamda ilk iki filmin yanına yaklaşamamıştı. Klasik üçlemeye imza atan Francis Ford Coppola da üçüncü filmle ilgili benzer duyguları paylaşıyor olsa gerek, zira usta sinemacı üçüncü filmin kendisi tarafından yeniden elden geçirildiği bir kurgusunun seyirciyle buluşacağını açıkladı.

 

Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone adıyla aralık ayında sinemalarda gösterime girdikten sonra dijital olarak da satışa sürülecek olan üçüncü filmin yeni kurgulanmış hâli hakkında Francis Ford Coppola şunları belirtiyor: 

 

"Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, Mario [Puzo] ve benim sonradan ortaya çıkan The Godfather Part III için tercih ettiğimiz isim ve asıl gayemizin tasdiği. Son filmin bu versiyonunda, yeni birer başlangıç ve final bölümü yarattım ve bazı sahne, çekim ve müzik kullanımında değişikliklere gittim. Bu değişiklikler ve restore edilmiş görüntüler ile birlikte, bana göre The Godfather ve The Godfather Part II'yu daha iyi tamamlayan bir film oldu."

 

1990 yılında gösterime giren Baba 3 (The Godfather Part III), Al Pacino'nun yeniden hayat verdiği Michael Corleone'nin işlerini yasal bir düzleme çekmeye çalışırken geçmiş günahlarıyla yüzleşmesini konu ediniyordu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.