Francis Ford Coppola'dan Martin Scorsese'ye destek geldi: "Marvel filmleri değersiz"

3.751 Gösterim
21 Ekim 2019 18:05
Francis Ford Coppola'dan Martin Scorsese'ye destek geldi: "Marvel filmleri değersiz"

Francis Ford Coppola, Martin Scorsese'nin birkaç hafta önce yaptığı tartışmalı Marvel yorumlarına katıldığını belirtip eli arttırdı ve Marvel filmlerinin değersiz olduğunu belirtti.


2020 yılına girilmek üzereyken neyin sinema olduğu neyin ise olmadığı, kibirli hücum varyasyonlarına karşılık beylik cevaplarla bezeli savunma hattı arasında gidip gelen tartışmalarla devam ediyor. 3 boyutlu filmler, yeniden çevrimler gibi trendlerin sonrasında her daim gündeme gelen konuda, namlunun ucunda bu kez Marvel filmleri -ve esasen çizgi roman uyarlamaları- bulunuyor. Usta sinemacı Martin Scorsese'nin Marvel filmlerini sinema olarak görmediğini belirtmesi ve olabildikleri en yakın şey olarak eğlence parklarını işaret etmesi, bu ay başında birçok tartışmaya sebep olmuştu. Birçok sinemacı ve sanatçının da saflarını aldığı tartışmada sular durulur gibiyken bir başka emektar sinemacı Francis Ford Coppola, Martin Scorsese'nin fikirlerine katıldığını belirtti, üstelik ateşe barutla giderek.

 

Lyon'da sinemaya katkısından dolayı Prix Lumiere'e layık görüldüğü etkinlikte konuşan Ford Coppola, "Martin Scorsese Marvel filmleri sinema değil derken haklıydı, çünkü sinemadan bir şeyler öğrenmeyi umarız; bilgi, tenevvür, ilham gibi birtakım şeyler edinmeyi bekleriz." diye belirtti. Coppola'nın sözlerinin final kısmı ise tartışmaları alevlendiren bölüm oldu: "Kimsenin aynı filmi tekrar tekrar izlemekten bir şey anladığını zannetmiyorum. Martin [Scorsese], bu filmlere sinema değil derken kibarlık ediyordu. Onların değersiz olduklarını söylemedi, ki şu an benim söylediğim tam da bu."

 

Francis Ford Coppola'nın bu açıklamaları şimdiden reaksiyon almaya başladı, Martin Scorsese'ye cevap veren isimler arasında ön saflarda yer alan Guardians of the Galaxy'nin yönetmeni James Gunn, Coppola'ya da cevap vermekte gecikmedi. Marvel filmlerinin "sinema" olup olmadığı bir süre daha gündemimizde yer alacak gibi duruyor.

 

Kaynak: Yahoo

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.