Fox Searchlight Pictures, usta yönetmen Guillermo del Toro'yla kapsamlı bir anlaşmaya imza attı

2.432 Gösterim
4 Nisan 2018 12:45
Fox Searchlight Pictures, usta yönetmen Guillermo del Toro'yla kapsamlı bir anlaşmaya imza attı

Fox Searchlight Pictues, Guillermo del Toro'yla, usta yönetmenin yazacağı, yapımcılığını üstleneceği ve/veya yöneteceği filmleri temel alan kapsamlı bir anlaşma imzaladı.


Geçtiğimiz ödül sezonunun en başarılı yapımlarından biri olan The Shape of Water'la artık Oscar'a ulaşmış yönetmenler arasında yerini alan Guillermo del Toro, Fox Searchlight Pictures ile birçok yeni projeye imza atıyor. Usta yönetmen tarafından yazılacak, yapımcılığı üstlenilecek ve/veya çekilecek filmleri de içeren kapsamlı bir anlaşma için Fox ile el sıkıştı. Bilim-kurgu, korku ve fantezi türündeki projelere ev sahipliğ yapacak yeni, adı henüz belli olmayan, bir marka üzerinde çalışan Fox, bu markada Del Toro'nun ürettiği ve seçtiği filmlere de yer vermenin yanında marka içerisindeki tüm filmlerin finans, pazarlama ve dağıtım kısımlarını Fox Searchlight üstlenecek.

 

Bu anlaşmayla kariyerinde yeni bir döneme adım atan Guillermo del Toro, çok uzun süredir yeni projeleri için olmaktan memnuniyet duyacağı bir ortam bulmayı umduğunu ve bu ortamın Fox Searchlight olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken; Fox'un başındaki iki isim, Stephen Gilula ve Nancy Utley, anlaşmayı duyurdukları toplantı sonrasında Del Toro'ya olan inançlarının ne denli kuvvetli olduğundan ve beraber başlayacakları bu serüven için sabırsızlandıklarından bahsettiler.

 

Bu anlaşmaya gelişecek ilk projelerden biri, ölümcül sonuçlara sebebiyet vermiş gizemli ve doğaüstü bir aile sırrına dahil olmuş sorunlu bir öğrenciyle uğraşan bir ilkokul öğretmeninin hikâyesini konu edinen Antlers olacak. Nick Antosca'nın The Quiet Boy adlı kısa öyküsünden uyarlanacak filmin senaryosu Nick Antosca ve Henry Chaisson'ın kaleminden çıkarken yönetmen koltuğunda Crazy Heart, Black Mass gibi filmlerle yakından tanıdığımız ve önümüzdeki hafta yeni filmi Hostiles vizyona girecek olan Scott Cooper oturuyor. Kevin Toro'nun liderdiğinde filmin yapımcılığını Guillermo del Toro, David Goyer ve J. Miles Dale üstleniyor.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.