Eylül ayı vizyon takviminden 5 yabancı film önerisi

3.385 Gösterim
30 Ağustos 2018 12:00
Eylül ayı vizyon takviminden 5 yabancı film önerisi

Venedik ve Toronto gibi önemli festivallerin startına sahne olacak olan eylül ayı, yoğun yeni sezonun da bir nevi başlangıcını yapmış olacak. Kırkın üzerinde yapımın gösterime gireceği eylül ayı takviminden öneri mahiyetinde seçtiğim beş yabancı filme aşağıdan ulaşabilirsiniz.


07 Eylül 2018

Yella, Barbara ve Phoenix gibi filmleriyle tanınan Alman sinemacı Christian Petzold, bu yıl Berlin Film Festivali'nde yarışan yeni filmi Transit ile filmografisinde sıkça karşımıza çıkan kimlik meselesini yeniden ele alırken Avrupa'nın hafızasında kalan izlerle günümüze ışık tutuyor. Film, Anna Seghers'in aynı isimli romanından sinemaya uyarlandı.

14 Eylül 2018

Arnold Schwarzenegger ile özdeşleşen Predator serisinin yeni yapımı normal şartlarda istenen heyecanı yaratmazdı. Fakat oyuncu kadrosunda Boyd Holbrook, Olivia Munn, Sterling K. Brown, Keegan-Michael Key, Thomas Jane, Yvonne Strahovski gibi isimlerin yer aldığı The Predator'ın yönetmen koltuğunda Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3 ve The Nice Guys gibi kalburüstü Hollywood yapımlarının yönetmeni Shane Black'in oturuyor olması filme olan ilgiyi ayakta tutan etmenlerden biri.

Valeska Grisebach'ın üçüncü uzun metrajı olan ve Bulgaristan'ın Yunanistan sınırına yakın bir köyüne çalışmaya gelen bir grup Alman işçinin bölge insanıyla olan iletişimini ele alan Western, geçtiğimiz İstanbul Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Film ödülüne layık görülmüştü. Film, gerçekçi temellere dayanan anlatısıyla günümüz Avrupasına dair söyledikleriyle ayın öne çıkan yabancı yapımlarından biri.

28 Eylül 2018

Aneesh Chaganty'nin yazıp yönettiği ve hikâyesinin tamamı bir bilgisayar üzerinden seyirciye aktarılan Searching, kayıplara karışan 16 yaşındaki kızı Margot'yu bulmak için bilgisayarı üzerinden araştırmaya koyulan baba David Kim'in arayışını konu ediniyor. John Cho'nun başrolünde yer aldığı film, Sundance Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştirmiş ve festivalden iki ödülle dönmüştü.

Oyuncu kadrosunda John David Washington, Adam Driver, Topher Grace gibi isimlerin yer aldığı, usta yönetmen Spike Lee'nin gerçek bir hikâyeden sinemaya uyarladığı BlacKkKlansman, Ron Stallworth adındaki bir dedektifin Ku Klux Klan'a sızarak faşist örgütün kenti ele geçirme planına karşı meydan okumasına odaklanıyor. Film, prömiyerinin gerçekleştiği Cannes'da hayli övgü toplamıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.