Evren genişliyor: Marvel'ın faz 5 ve 6 takvimi açıklandı

113.440 Gösterim
25 Temmuz 2022 10:41
Evren genişliyor: Marvel'ın faz 5 ve 6 takvimi açıklandı

21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Comic-Con'da, Marvel Sinematik Evreni'nin 5. ve 6. fazlarında yayınlanacak diziler ve gösterime girecek filmler açıklandı. 5. faz Ant-Man and the Wasp: Quantumania filmiyle başlarken, 6. fazın sonunu iki Avengers filmi getirecek.


Marvel Sinematik Evreni’nin birinci yaratıcısı Kevin Feige, cumartesi günü San Diego Comic-Con fuarında Wakanda Forever'ın serinin 4.aşamasının son bölümü olduğunu ve Ant-Man and the Wasp: Quantumania filmiyle 5.aşamanın başlayacağını doğruladı. 

 

San Diego Comic-Con fuarında tanıtımları yayınlanan filmlerin yanı sıra Marvel Sinematik Evreni'nin 5. ve 6. faz filmleri de duyuruldu. Kevin Feige'in açıklamalarına göre 5. faz, 17 Şubat 2023'te vizyona girecek olan Ant-Man and the Wasp: Quantumania filmiyle başlayacak. İlk iki filmi dünya genelinde toplamda $1 milyar hasılatı aşan Ant-Man serisinin üçüncü filminin bir kısmı Kapadokya’da çekildi.

 

Marvel Sinematik Evreni - 5. Faz

Yalnızca sinema salonlarında gösterilecek olan Ant-Man and the Wasp: Quantumania'ın ardından beşinci aşama 2023 baharında Disney+'ta yayınlanacak olan Secret Invasion ile devam edecek. Bir uzaylı türü olan Skrull'ların dünyaya en üst düzeyde sızdırdığı komplo sonucu Nick Fury ile Talos'u bir araya getiren altı bölümlük diziyi Kyle Bradstreet (Mr.Robot) yazarken yönetmenliğini Thomas Bezucha (The Family Stone) ve Ali Selem (Sweet Land) üstleniyor. 

 

Evreni tekrardan sinemalara ise Guardians of the Galaxy Vol. 3 döndürecek. Takım için son dansı niteleyen filmden kısa bir fragman da paylaşıldı. 2023 yazına geldiğimizde ise üç yeni proje seyirciyle buluşacak. Hawkeye dizisinin spin-off'u olan ve Maya Lopez'e odaklanacak Echo ile geçtiğimiz yaz yayınlanan Loki dizisinin ikinci sezonu fazın temsilcileri olacak. Ayrıca Captain Marvel'ın devamı niteliği taşıyan The Marvels, 28 Temmuz 2023'te vizyona girecek.

 

Mahershala Ali'yi yarı vampir olarak evrende göreceğimiz Blade, 3 Kasım 2023'te vizyona girerek bahar sezonunun ilk adımını atacak. Sonbaharda ayrıca Iron Man'e çok benzeyen süper demir bir takım elbise yapan genç mühendislik öğrencisini takip eden IronHeart dizisi Disney+'ta yayınlanacak. 2023 yılında evrenin kapanışını ise WandaVision'ın spin-off'u olma niteliği taşıyan Agatha: Coven of Chaos yapacak.

 

Evren 2024'e Charlie Cox'u tekrardan Daredevil olarak göreceğimiz Daredevil: Born Again ile başlayacak. Bahar aylarında Disney+’ta yayınlanması beklenen Daredevil geçtiğimiz yıl vizyona giren Spider Man: No Way Home'da da seyirci karşısına çıkmıştı. Takvimler 2024 yılının mayıs ayını gösterdiğindeyse Captain America: New World Order sahneye çıkacak. Marvel Sinematik Evreninin en eski serilerinden biri olan Captain America'nın son bölümünü Julias Onah (Luce) yönetecek. Beşinci fazın kapanışını ise Temmuz 2024'te vizyona girecek olan Thunderbolts yapacak. Jake Schreier (Paper Towns)'ın yöneteceği film uyarlaması, süper kötülerden oluşan bir anti-kahraman takımını merkeze alacak.

 

Marvel Sinematik Evreni - 6. Faz

Evrenin altıncı fazının açılışını ise 8 Kasım 2024'te Fantastic Four yapacak. 2015 yılında vizyona girip kötü eleştirilerin ardından başarısız bir gişe performansı sergileyen Fantastic Four'un hakları 2019'da Marvel Studios'a geçmişti. 8 Kasım’da vizyona girecek devam filmi böylelikle Marvel Studios tarafından yapılan ilk Fantastic Four filmi olacak. Altıncı fazın kapanışını ise iki parta ayrılmış bir şekilde Avengers yapacak. Filmin ilk partı olan Avengers: The Kang Dynasty, 2 Mayıs 2025'te; ikinci partı Avengers: Secret Wars ise 7 Kasım 2025'te seyirciyle buluşacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.