Emin Alper'in yeni filmi Kurtuluş'un çekimleri başladı

2.864 Gösterim
3 Eylül 2024 15:29
Emin Alper'in yeni filmi Kurtuluş'un çekimleri başladı

Son olarak Kurak Günler filmiyle adından sıkça söz ettiren Emin Alper'in yeni filmi Kurtuluş'un çekimleri başladı. Film, aşiretler arasındaki savaşta farklı görüşlerden iki kardeşin güç, toprak ve hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.


Tepenin Ardı, Abluka, Kız Kardeşler ve son olarak Kurak Günler filmleriyle adından sıkça söz ettiren Emin Alper'in yeni filmi Kurtuluş'un çekimleri başladı. Hollanda merkezli Circe Films ve Yunanistan merkezli Horsefly Films ile ortak olarak geliştirilen, Eurimages destekli film, eski topraklarını geri isteyen Beziki aşiretinin dönüşüyle birlikte Hazeran aşiretinin şeyhi Ferit ve kardeşi Mesut arasında farklı görüşlerden doğan ve zamanla güç, toprak ve hayatta kalma mücadelesine dönüşen yıkıcı savaşı konu ediniyor.


Emin Alper 2012 yılında ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı ile hem yurtiçi hem de yurtdışı festivallerde adından sıkça söz ettirdi. 2015 yılında Abluka Venedik Film Festivalinde, 2019 yılında Kız Kardeşler Berlin Film Festivalinde prömiyerini gerçekleştirdi. Son olarak 2022 yılında Kurak Günler filmi prömiyerini Cannes Film Festivalinde gerçekleştirirken Alper ayrıca Alef ve Arayış dizilerine imza attı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.