Eiffel filmi yakında GAİN'de yayına girecek

8.103 Gösterim
25 Mart 2023 11:33
Eiffel filmi yakında GAİN'de yayına girecek

Başrollerinde Romain Duris ve Emma Mackey'nin yer aldığı, Eyfel Kulesi’nin inşasının arka planında yaşanan bir aşk hikâyesini konu alan Eiffel filmi yakında GAİN kütüphanesine eklenecek.


1889 Paris Dünya Fuarı için tasarlaması istenen yapıyı yapmaya istekli olmayan Mimar Gustave Eiffel'in karar sürecinde hayatının aşkı Adrianne ile yıllar sonra karşılaşmasıyla yaşananları anlatan Eiffel filmi yakında GAİN kataloğunda yerini alacak. Fransa-Belçika-Almanya ortak yapımı olan Martin Bourboulon imzalı film, ülkemizde geçtiğimiz yıl vizyona girmişti.

Papa ou maman, Papa ou maman 2 filmleriyle tanınan ve son olarak Les trois mousquetaires: D'Artagnan filmini çeken Martin Bourboulon'un yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda Romain Duris Gustave Eiffel'e hayat verirken, Emma Mackey Eiffel'in hayatının aşkı Adrienne Bourgès'u oynuyor. Senaryosu Caroline Bongrand tarafından yazılan filmde ünlü oyunculara Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger, Bruno Raffaelli, Alexandre Steiger, Andranic Manet, Philippe Hérisson, Stephane Boucher, Jeremy Lopez ve Damien Zanoly gibi isimler eşlik ediyor.

Filmin konusu şöyle:

1880’li yıllar, Paris. Fransa Hükümeti, Amerika için Özgürlük Heykeli’ni tasarlayan mimar Gustave Eiffel’den kendileri için de bir anıt yapmasını ister. Başta çok da istekli olmayan Eiffel, kavuşamadığı hayatının aşkı Adrianne ile yıllar sonra karşılaştığında birden fikrini değiştirir ve seneler önce unutmaya çalıştığı aşkından aldığı ilhamla “A” harfi şeklinde bir kule tasarlar. Parislilerin eleştirilerine ve itirazlarına rağmen Eiffel, bu tutku projesinin tamamlanması için varını yoğunu ortaya koyacaktır.

Yakında GAİN ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan Eiffel filminin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.