Efsanevi jokey Halis Karataş ile unutulmaz yarış atı Bold Pilot'ın hikâyesi sinemaya uyarlanıyor

6.733 Gösterim
4 Ekim 2018 09:00
Efsanevi jokey Halis Karataş ile unutulmaz yarış atı Bold Pilot'ın hikâyesi sinemaya uyarlanıyor

Türkiye spor tarihine damga vuran jokey-yarış atı ikilisi Halis Karataş ve Bold Pilot'ın hikâyesi Ay Yapım ve Med Yapım ortaklığıyla sinemaya uyarlanıyor.


Kazandığı başarılar ve kırdığı rekorlarla Türkiye atçılığının en önemli figürlerinden biri olan jokey Halis Karataş ile ünlü jokeyin çıkış yaptığı yarış atı olan ve bir dönem at yarışına ilgi duymayan insanların bile adını bildiği Bold Pilot'ın hikâyesinin sinema uyarlaması için hazırlıklar başladı.

 

Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'nun yazısına göre, Ay Yapım ve Med Yapım ortaklağında çekilecek filmde, Halis Karataş'ı Ekin Koç canlandıracakken eşi Begüm Atman'a Farah Zeynep Abdullah hayat verecek.

 

Halis Karataş, atçılık camiasının lokomotif ailelerinden biri olan Atman ailesine mensup, ayrıca Türkiye Jokey Kulübü'nün iki dönem başkanlığını yapmış Özdemir Atman'ın vesilesiyle gördüğü yarış atı Bold Pilot ile 1996 yılı Gazi Koşusu'nu son 600 metredeki unutulmaz atağıyla kazanmıştı. At yarışına ilgili olmayan insanların bile bir anda adını öğrendiği Bold Pilot ile jokey Halis Karataş o dönem birçok başarıya imza atmışlardı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.