Disney-Sony anlaşmazlığı, Spider-Man'in Marvel Sinematik Evreni'nden çıkmasına sebep olabilir!

2.806 Gösterim
21 Ağustos 2019 12:30
Disney-Sony anlaşmazlığı, Spider-Man'in Marvel Sinematik Evreni'nden çıkmasına sebep olabilir!

Disney ile Sony'nin yaşadığı anlaşmazlıkların, Spider-Man karakterinin Marvel Sinematik Evreni'nde yer almasına engel teşkil edecek boyutlara ulaştığı belirtiliyor.


Dünya genelinde yaklaşık $1,11 milyona erişerek Skyfall'u geride bırakan ve Sony'nin en çok hasılat toplayan filmi konumuna yükselen Spider-Man: Far From Home'un bu başarısının akabinde, karakterin MCU'ya dahli için dört yıldır bir anlaşma içerisinde olan Disney ile Sony'nin anlaşmazlığa düşeceğini çok kimse tahmin etmiyordu. Fakat Deadline'ın haberine göre iki önemli stüdyonun isteklerinin arasındaki fark, Marvel Sinematik Evreni'nin ana pilotu konumundaki Kevin Feige'nin halihazırda planlanan iki Spider-Man projesinde yer almamasına, dolayısıyla Spider-Man'in Marvel Sinematik Evreni'nden ayrılmasına sebep olabilir.

 

Haberin ilk düşmesiyle beraber Disney ile Sony arasındaki anlaşmazlığın, sonraki Spider-Man filmlerinin yapım sorumlulukları ve finansal gelir dağılımı gibi konularda oluştuğu, her iki tarafın da bu şartlarda diretmesi sonucu Sony'nin yeni Spider-Man filmlerini Kevin Feige olmadan da yapabileceğine kanaat getirmesine yol açtığı belirtiliyordu. Fakat bunun ertesinde Sony, Kevin Feige'nin Spider-Man filmlerinin yapımcılığından çekilme kararını, Disney'in Fox'u satın almasıyla gelen X-Men vs. gibi yeni projeler ile Disney'in stream platformu için halihazırda yapım aşamasında olan Marvel dizilerinin kendisine getirdiği ekstra yükten dolayı almış olabileceğini ima eden bir açıklama yayınladı. Son kertede her iki stüdyoya da yakın isimlerin belirttiğine göre anaşmazlığın temel noktası hâlâ finansal konularmış gibi gözüküyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.